Spoznajte izdelek narave: satje v medu

satje v medu

Čebele so živali, brez katerih življenja na Zemlji sploh nebi poznali. S svojim marljivim delom pridelujejo božanski med, iz katerega lahko nato izdelamo številne zdravilne učinkovine. Ena takih je tudi satje v medu, ki združuje prav posebne sestavine, ki prispevajo k njegovi neverjetni hranljivosti in zdravilnosti. Satje je izdelano iz naravnega čebeljega voska, te marljive delavke pa ga pridelajo čisto same. Zato takemu satju, v katerega človeška roka ni imela posega, pravimo deviško satje. Njegova glavna naloga je shranjevanje medu, zato lahko rečemo, da gre za nekakšno naravno embalažo. Poleg tega pa v sebi skriva številne učinkovine, ki pozitivno vplivajo na posameznikovo zdravje in dobro počutje.

Zakaj si privoščiti satje v medu

Kot smo že omenili, je satje narejeno iz čebeljega voska, ki združuje več kot 300 posameznih delcev, med katerimi prevladujejo maščobne kisline, propolis, minerali, vitamini in aromatične snovi. Gre za sestavine, ki jih naše telo potrebuje za normalno vsakodnevno življenje ali pa kadar zbolimo – še posebej učinkovit v borbi s povzročitelji bolezni je propolis, starodavno naravno zdravilo, ki ga pridelujejo čebele.

Z uživanjem tega izdelka tako v svoje telo vnesete hranljive snovi samega medu, ki je oplemeniten s satjem, za katerega je znano, da blagodejno vpliva na telo. Čebelji vosek oz. satje v medu je za kar največji izkoristek priporočljivo v ustih žvečiti (nekateri ga uporabljajo tudi kot nadomestilo za žvečilni gumi), saj ima le to številne pozitivne učinke. Seveda pa ga nekateri tudi uživajo. Priporočljivo ga je shranjevati v temnem prostoru pri sobni tempraturi.

Med in izdelki iz njega človeštvo spremljajo že od samih začetkov. To je le še eden od razlogov, ki kažejo na njegovo neverjetno učinkovitost in zdravilnost. V poplavi najrazličnejših izdelkov, pa se ljudje vse bolj vračamo nazaj k naravi in snovem, ki nam jih le ta ponuja. Zaupajte ji tudi vi in spoznali boste, kako mogočna je.