Na kaj moramo biti pozorni pri izbiri poročne obleke

poročne obleke

Poročni dan je eden najbolj pomebnih mejnikov v življenju dveh, ki se odločita, da bosta preostanek življenja preživela skupaj. Načrtovanje poročnega dne je lahko zelo vznemirljivo na čase pa tudi zelo naporno, saj je potrebno pomisliti na veliko malenkosti, da je na koncu poročni dan povezan v lepo celoto in v celoti takšen kot ste si ga predstavljali. Med pomembne odločitve pa štejemo tudi izbiro poročne obleke.

Izbira poročne obleke je vsekakor pomembna tako zanj kot zanjo. Seveda, pa je razumljivo, da je izbira poročne obleke za nevesto pomemben dogodek v procesu načrtovanja in da je dan, ko izbira poročno obleko zanjo še kako zelo poseben. Poseben pa ni le za njo samo, temveč tudi za vse tiste, ki jo na ta dan spremljajo. Nevesta pri izbiri poročne obleke velikokrat povabi na obisk poročnih ateljejev tudi starše, kakšno prijateljico ali kakšno drugo osebo, ki ji je blizu in s katero si želi deliti ta poseben dan. Ne velikokrat pa vendar se zgodi tudi, da je pri izbiri poročne obleke za nevesto prisoten tudi ženin. Po tradiciji naj ženin ne bi videl poročne obleke pred poročnim dnem, vsi, ki se odločijo za malo bolj netradicionalen pristop k organizaciji poroke, pa ta faktor spregledajo in nevesti pomagajo z izbiro predvsem tako, da podajo svoja mnenja in želje, saj si tudi ženini predstavljajo svojo izbranko v določeni obleki na njun poseben dan. Vsekakor je pomembno, da pri izbiri poročne obleke pomislimo na več dejavnosti. Pomembno je, da si prej določimo cenovni razpon, saj so cene nekaterih poročnih oblek dražje kot poroka sama kot celota. Vsaka nevesta ima svoje cenovne zmožnosti, zavedati pa se mora tudi, da v določenem cenovnem razponu morda ne bo mogoče izbrati prav vsake obleke. Poročne obleke se po ceni razlikujejo tako, kot vsake druge, pri čemer ne smemo pozabiti, da je izdelava poročne obleke lahko zelo zapletena, saj so nekateri materiali zelo občutljivi in zahtevajo veliko ročnega dela. Poleg dragega blaga, pa so tukaj tudi različni dodatki, ki so lahko dodani na obleko. To so lahko na primer različni kristali, čipke in podobno.

poročne obleke nevesta

Po tem, ko smo uspeli določiti cenovno mejo poročne obleke, je na vrsti izbira le-te. Izbira poročne obleke je lahko bolj zahtevna kot si mislite. Obstaja veliko različnih oblik, potem pa so tukaj še različni oblikovalci in materiali oblek. Če nimamo jasne predstave, bomo imeli pri izbiri poročne obleke, kar veliko dela, saj nam lahko svetovalka ponudi prav vse obleke, ki jih ima v trgovini. Ravno tako, pa ni najbolje če pridemo na izbiro in nakup poročne obleke preveč dotični. Če smo si v mislih izdelali specifično obleko do vsakega detajla natančno, potem obstaja velika možnost, da bomo iz trgovine odšli praznih rok, saj bomo zavrnili prav vsako obleko, ki jo bomo poizkusili. Najboljše je, če vsaj približno vemo, kakšen material ustreza našim željam in potrebam, katere oblike si želimo poizkusiti, saj potem lahko najprej probamo to, za kar mislimo, da nam bo všeč. Pri vsem tem, pa ne smemo pozabiti, da moramo še vedno dati domišljiji prosto pot in poizkusiti tudi kaj takšnega, za kar smo mislili, da nam ne bo nikoli ustrezalo. Takšna poročna obleka nas lahko popolnoma sezuje in preseneti.

poročne obleke zaročenca

Ob izbiri poročne obleke pa ni odveč, če imamo v mislih tudi kakšna poročna obleka bi ustrezala rdeči niti poročnega dne. Če se recimo želimo poročiti v vročih poletnih mesecih ali kje na plaži, v ekzotičnih krajih, je povem razumljivo, da bomo iskali lahke in valovite obleke, saj so nekatere poročne obleke tudi zelo težke v njih pa nam je vroče. Nikakor si ne želimo ob misli na vročih 30 stopinj celzija nositi poročne obleke z dolgimi rokavi. Medtem ko, moramo pri izbiri poročne obleke, ki bi jo morebiti nosili v zimskem času pomisliti tudi na kakšen moden dodatek, ki nas bo grel. Lahko pa se tudi zgodi, da ima nevesta želje po poročni obleki, ki je ni mogoče nikjer kupiti. Takšnim nevestam seveda ostane možnost, da si naroči obleko po naročilu, ki bo popolnoma ustrezala njenim željam.

Pri izbiri poročne obleke za ženina je zgodba nekoliko drugačna. Navadno obleko za ženina skupaj z njim izbira nevesta in tako poskrbi, da bo obleka v stilu celotnega poročnega dne in tudi ujemajoča z njeno izbiro. Tako poskrbimo, da bo par na dan najlepših sanj urejen in stilsko uskaljen.