Laboratorijska oprema je nujna za vse vrste industrij

laboratorijska oprema
Laboratorijska oprema se dejansko uporablja čisto v vseh industrijah, farmaciji in zdravstvu. Tukaj pa so
strokovnjaki na področju laboratorijske opreme, ki imajo le kakovostni ter zanesljivo opremo ter odličen servis in zagotavljajo rezervne dele takoj, za vso opremo. Sami veste, da zanesljiva laboratorijska oprema pomeni zmanjšanje izgub časa in stroškov pri delu s to opremo in pri preizkusih. Gre za različne merilne naprave, inkubatorje, tehtnice in številne druge naprave, ki jih specialno potrebujete v vaši branži.

Kje vse se uporablja laboratorijska oprema

Laboratorijska oprema se največ uporablja v medicini, farmaciji, živilski industriji, gradbeništvu ter drugih industrijah. Če pogledamo farmacijo, medicino in živilsko industrijo, dejansko uporabljajo podobno laboratorijsko opremo, ki mora biti izjemno zanesljiva in precizna. Izvajajo se razne simulacije v kontrolirani sferi, pa testiranja ter raziskave. Med najbolj zanesljivimi razvijalci takih naprav je svetovno znano podjetje Memmert, katerega dobite tudi na našem trgu pri dobavitelju tovrstne opreme, ki smo ga navedli zgoraj v povezavi.

laboratorijska oprema

Laboratorijska oprema se uporablja tudi za raziskovanje v gradbeništvu, kjer je potrebno raziskati razne materiale v zvezi z gradnjo, trdnostjo, obstojnostjo in podobno. Preizkušanje materialov in analize se izvajajo za objekte torej za potrebe gradnje ter tudi za raziskavo tal.
V industrijah pa se uporabljajo različni merilni instrumenti, ki morajo meriti natančno ter zanesljivo. Naprave se uporabljajo tudi za termično obdelavo. Z raznimi natančnimi napravami se tudi preizkušajo različni materiali za proizvodnjo. Uporabljajo pa se tudi različni sušilniki za sušenje produktov in snovi ter materialov. Velikokrat pa se uporabljajo tudi različne kopeli ter klimatske komore.

Laboratorijska oprema za farmacijo

Kakovostna laboratorijska oprema za farmacijo, bio teologijo ter medicino so različne sušilne in grelne komore. Z njimi lahko testirate materiale in jih sušite, lahko jih postarate, kot na primer računalniške čipe, da vidite, kaj se z njimi skozi čas dogaja.
Če je vaš material zelo občutljiv, bodo te komore res prave za tovrstno delo. Zato so še posebej primerne za elektronske komponente. Skrivnost uspeha te naprave je v tem, da ves čas vzdržuje stalno in nežno temperaturo, ki jo lahko počasi povečate ali zmanjšate.

Njihova prednost je, da ima nadzorovano temperaturno za območje in sicer do 300 stopinj Celzija.  Izbirate pa lahko v devetih velikostih te naprave, ki imajo od 32 pa vse do 1060 litrov prostornine. Imajo lahko osnovni prikazovalnik podatkov ali pa dvojnega. Zrak v komori pa lahko kroži naravno. Če vam to ne ustreza, pa na stavite prisilno kroženje zraka.

Gradbeništvo in industrija

Laboratorijska oprema za gradbeništvo so na primer različne elektro magnetne sonde za merjenje. Uporabljajo se tudi univerzalni sušilniki in klimatske komore. Temperaturne in klimatske testne komore pa so za preizkušanje materialov in snovi. Razne industrijske tehtnice so seveda natančne ter zanesljive naprave. Uporabljajo se tudi hladilni moduli, ter vodne in oljne kopeli.

Kakšne so cene teh kakovostnih naprav?

Kakovostna laboratorijska oprema ni nujno tudi draga. Na zgornji povezavi najdete dobavitelja, ki ima na trgu najbolj ugodno ceno za visoko kakovost. Te naprave so namreč produkti raziskovanja, ki poteka že 65 let. Za te naprave dobite kar tri letno garancijo, ki pa jo lahko podaljšate še za eno leto, kar seveda ne velja za dele, ki se obrabijo.

Te naprave so odporne proti koroziji in rjavenju ter so skoraj v celoti kovinske. So preproste za čiščenje. Imajo tudi veliko grelno površino, ki greje z vseh štirih strani, zato je zrak v komori lahko tako enakomeren ter nežen. Zato so tudi zanesljivo delujoče tudi, ko so polne in delujejo enako neglede na to, koliko so polne. Vsako napravo tudi prej varnostno preizkusijo.

Prednost teh naprav je, da so zelo preproste za upravljanje, saj jih upravljate preko TFT zaslona, ki reagira na vaš dotik in ima smo en gumb. Vseeno pa omogoča veliko možnosti za nastavljanje in programiranje naprave. Vgrajene majo tudi vmesnike za komunikacijo, kot sta Ethernet in USB.