Modne kompresijske nogavice za vsake noge

kompresijske nogavice
Kompresijske nogavice imajo super lastnost, da stiskajo noge ravno prav in na pravih mestih, da se odpravlja utrujenost nog in krčne žile ter boleče noge. Moške in ženske
kompresijske nogavice so različnih krojev, barv in modelov, tako da jih lahko nosite tudi kot običajne nogavice ali modni dodatek. Izbirate lahko med kratkimi nogavicami ali dokolenkami in tudi visokimi nogavicami za ženske. Vzorcev in barv pa je na razpolago res veliko, tako da boste našli prave za k vsaki obleki.

Zakaj nositi kompresijske nogavice?

Kompresijske nogavice so posebej ustvarjene za noge in nanje pritiskajo tako, kot je prav, da ustvarijo dober pretok krvi v nogah in ožilju. Iz tega razloga jih lahko nosite, če imate težave, ali pa tudi če težav z nogami še nimate, ker bodo preventivno že vnaprej odpravile bolečine v nogah in krčne žile, ki se sploh ne bodo pojavile. Iz nog bodo nogavice odpravile tudi odvečno zastarano vodo, zato noge ne bodo otekale.
kompresijske nogavice
Še posebej so kompresijske nogavice primerne za noseče ženske, za doječe matere, za ženske med menstruacijo in za vse poklice, pri katerih veliko stojite na nogah. Tudi za poklice, kjer dosti sedite in so noge pod pritiskom stola ter so noge včasih nepravilno upognjene. Nosite pa jih lahko ženske in moški, saj so za moške narejene posebej.
Zelo priporočljive so tudi za starejše ljudi, ki imajo velikokrat precej krčnih žil in težav z nogami. Kompresijske nogavice vam bodo olajšale vaše bolečine ter tegobe in utrujenih nog ne bo več, pa boste dosti lažje hodili.

Izberite kvalitetne nogavice za vaše noge

Kvalitetne kompresijske nogavice so izdelane iz kvalitetnih materialov in se ne obrabijo tako hitro, ne trgajo se, niti ne bledijo. Imeli jih boste kar dolgo in jih boste radi nosili, ker lepo izgledajo in vam hkrati pomagajo odpravljati težave z nogami.
Ko izbirate kompresijske nogavice, izberite take, ki so za vaše noge ravno prave velikosti, da bodo imele res najboljši možen pritisk na noge in vam bodo pomagale. Seveda pa izberite tudi tako barvno, vzorec in model, ki vam je všeč in sodi k vašemu stilu oblačenja. Vaše noge bodo zgledale lepe z nogavicami in tudi brez njih, ker bodo nogavice za to poskrbele, da ne boste imeli napihnjenih nog in krčnih žil.

Kaj so krčne žile in utrujene noge

Tisti, ki že imate težave s krčnimi žilami in utrujenimi nogami, dobro veste, da ne zgledajo dobro te rdeče in modre drobne ter tudi bolj debele žile, ki se vidijo skozi kožo nog. Hkrati se ponavadi pojavita še teža v nogah in utrujenost. Občutek težkih nog, ko jih premikate je tak, kot bi imeli na njih breme. Če že imate te težave, jih lahko postopoma odpravite z nošenjem kompresijskih nogavic.
Tisti, ki pa teh težav še nimate, pa lahko s kompresijskimi nogavicami preprečite, da bi nastale. Težave nastanejo zato, ker smo veliko časa na nogah in imajo mišice, kite in ožilje težko delo poganjati kri po nogah navzgor do srca. Noge so namreč najbolj oddaljene od srca in so vedno na tleh.
Ko se pojavijo otekanje nog, gležnjev in krčne žile, je to znak, da vam popuščajo vene in je skrajni čas, da začnete nositi kompresijske nogavice, da preprečite, da bi se to neželeno stanje še poslabšalo. Če opazite razne barve lis na koži, žile in otrdelo kožo na nekaterih mestih, so vaše težave postale že kronične.
Poleg nošenja kompresijskih nogavic vam toplo priporočamo tudi, da delate počepe med sedenjem in da se več gibljete po naravi, kjer ni ravnega terena in je dosti brega. To zelo pomaga.  Tisti pa, ki veliko stojite na nogah, se zibljite in prestopajte med delom, da prekrvavite noge. Tudi večkrat počepnite in si noge odpočijte tako, da jih večkrat daste nekam na višji položaj od srca, da kri prosto steče po žilah proti srcu.
Zagotovo pa vam bodo nogavice, ki blago pritiskajo na kožo in ožilje pomagale prekrvaveti vaše noge, da bodo zdrave in lepe dolgo v starost. Vredno je poskusiti, mar ne?