Zakaj kupiti industrijski sesalnik in katere so njegove glavne prednosti?

Industrijski sesalnik

Sesalnik je naprava, ki z zračno črpalko ustvari delni vakuum za vlečenje in sesanje odvečnih delcev z različnih površin. Kot že ime pove, so industrijski sesalniki čistilni stroji, ki se uporabljajo pri čiščenju večjih površin ali v komercialne namene.

Industrijski sesalnik je torej stroj, ki se uporablja za splošno čiščenje v industrijskem okolju, pa tudi za številne druge bolj specifične aplikacije, ki niso nujno povezane s preprostim čiščenjem. Kadar razmere to zahtevajo, se sesalniki lahko prilagodijo ali izdelajo posebej za določeno aplikacijo, v kateri naj bi se uporabljali, najpogostejša pa sta seveda sesanje talnih površin in priprava tal.

Resnična moč industrijskega sesalnika pa je njegova zanesljivost. Delfin svoje industrijske sesalnike opremi samo z italijanskimi, nemškimi ali ameriškimi puhali s stranskimi kanali, ki zagotavljajo izjemne zmogljivosti tudi v neprekinjenih in zelo težkih aplikacijah. Poleg tega so uporabljeni puhalniki s stranskim kanalom, ki so primerni za neprekinjeno delo in lahko brez težav delujejo tudi 24 ur (v teh primerih je priporočljivo sprejeti varnostni ventil, ki ščiti turbino pred pregrevanjem in ji tako rekoč deluje do neskončnosti).

Industrijski sesalnik je primeren za uporabo na številnih področjih

Takšen sesalnik nam pride prav pri številnih dejavnostih in igra veliko vlogo pri omogočanju kvalitetnega celostnega izvajanja naše dejavnosti. Primeren je na primer za sesanje cementa in ometnega prahu. Prav tako je nepogrešljiv v farmacij za sesanje potencialno nevarnih snovi, sesanje tonerjev in finega prahu, tudi sesanje pepela. Med drugim se uporablja za sesanje v avtomobilskih pralnicah, za sesanje azbesta, sesanje v proizvodnji aluminija in PVC-ja, sesanje v kovinski in strojni idustriji ter tudi sesanje v proizvodnji elektronskih komponent. Za industrijski sesalnik se odločijo tudi podjetja, ki se ukvarjajo s proizvodnjo kave, čaja in tobaka, ter podjetja, ki ga uporabljajo pri prašnem čiščenju ali sesanju pekovskih peči.

Industrijski sesalnik prinaša številne prednosti

Ključna prednost industrijskega sesalnika je učinkovitost, ki jo delavec naredi pri čiščenju. S pomočjo industrijskega sesalnika lahko čiščenje opravite pravilno in v precej krajšem času v primerjavi s tradicionalnimi načini čiščenja.

Nedvomno je nujno, da je delovno mesto čisto in brez prahu, umazanije, pršic ali alergenov. To ni potrebno le za vizualni videz stavbe, temveč tudi za okolje, zdravje in varnost. Nečisto in onesnaženo območje lahko povzroči povečanje bolezni in s tem povezanih zdravstvenih težav. To bo sčasoma pomenilo izgubo v poslu.

Zato je vlaganje v dober industrijski sesalnik ugodno za podjetnika ali lastnika podjetja. Pred odločitvijo za nakup stroja se morda zdi draga stvar, a ko bo sesalnik pravilno in učinkovito uporabljen, bo to prineslo številne koristi kot so stroškovna učinkovitost, prihranek časa, je okolju prijazno in uspešno in temeljito čiščenje.

Z velikimi močmi teh komercialnih sesalnikov in najnovejšimi tehnologijami je enostavnejše in učinkovitejše čiščenje katerega koli območja in površine, kar nedvomno pomaga prihraniti čas in denar.

Velika izbira nam omogoča izbrati idealen industrijski sesalnik za svoje potrebe

Neverjetna izbira industrijskih sesalnikov nam omogoča, da čiščenje v svojem podjetju res izvajamo kar najbolj optimalno.

Najpogostejše kategorije sesalnikov so komercialni sesalniki, mokri in suhi sesalniki, kompaktni enofazni sesalniki, močni enofazni, trifazni, močni trifazni, enote z visokim vakuumom, sesalnik za olje in ostružke, zračni sesalniki, ATEX certificirani sesalniki, sesalniki za fiksno odsesovanje na strojih (OEM), sesalnik za neprekinjeno predelavo odpadkov in ostankov, centralizirani vakuumski sistemi, sesalniki za odsesavanje prahu in komercialni sesalniki.