Parketarstvo Megaflor, strokovnjaki za parket!

Parket doma

Parket je med vsemi vrstami lesenih tal najbolj eleganten, hkrati pa prinaša tako klasičen kot tudi večen tradicionalen videz ter občutek domačnosti v prostoru. Toda, kaj je pravzaprav parket? Kako drago ga je namestiti? In kar je najpomembneje, kako se odločiti za vrhunsko parketarstvo, ki bo vašem lesenem podu vdihnilo trajnost?

Kaj je pravzaprav parket?

Po definiciji je parket oblika lesene talne obloge, sestavljena iz več kosov lesa, ki tvorijo površino z geometrijskim vzorcem. Medtem, ko so bili tradicionalni vzorci, kot je ribja kost, najbolj priljubljeni v klasičnih domovih 19. in 20. stoletja, danes poznamo tudi številne druge vzorce. Parket kot talna obloga pravzaprav nikoli ni šel iz mode.

Pravilno in kvalitetno polaganje parketa je delo za strokovnjake.

Res je, da bodo vaši stroški pri izbiri lesenih tal precej višji, kot pa pri izbiri umetnih, preprosto montažnih materialov, a topline in naravnega videza, ki ga prinese parket, ne boste mogli nadomestiti z nobeno drugo izbiro. Za polaganje parketa boste morali najeti zanesljivo parketarstvo, ki vam bo dodelilo izkušenega strokovnjaka, saj v nasprotnem primeru ne boste pravilno razumeli vzorca in nehote zagotovo naredili številne napake, ki vas bodo dolgoročno stale veliko več.

parketarstvo

Zakaj izbrati parketarstvo Megaflor?

V podjetju Megaflor deluje ekipa izkušenih strokovnjakov, ki se ukvarja s polaganjem PVC in lesenih oblog že več kot 20 let. Skozi vsa leta delovanja so pridobili izkušnje, zaradi katerih se lahko parketarstvo pohvali z natančnostjo, obzirnostjo do zahtev in potreb strank ter visoko sposobnostjo reševanja morebitnih zapletov.

Ker se zavedajo odgovornosti, ki jo kot parketarstvo pri svojem delu prevzemajo nase, pred izvedbo dela najprej vedno opravijo obisk na vašem domu in oceno stanja vaših morebitnih obstoječih talnih oblog. Ker je potrebno preveriti veliko različnih dejavnikov, kot so morebitni alergeni in druge specifike doma, vam bodo o svetovali tudi o ustrezni obliki talnih oblog za vaš dom in pripravili celoten načrt izvedbe del. Ko se uskladite v vseh podrobnostih, pa končno sledi veliki finale – polaganje, krtačenje in lakiranje izbranega parketa.

Kvalitetno položen parket je parket, ki traja.

Lesena tla so vedno bila referenca, ko razmišljamo o udobju in razkošju, zato ni presenetljivo, da se parket uporablja v domovih in hotelih po vsem svetu. Za vse, ki iščete nekaj resnično edinstvenega, je parket dobra izbira, saj parketarstvo poskrbi, da se materiali pred polaganjem kombinirajo in nato režejo, zato je vsaka ploščica unikatna. Ker je parket izdelan iz lesa, daje prostoru občutek toplote, povrh vsega pa lahko vzorce in materiale prilagodite svojim željam in s tem v domu ustvarite klasičen ali sodoben videz.

Pred nakupom in polaganjem parketa morate najprej dobro premisliti, za kateri prostor izbirate talno oblogo, saj se obremenilni dejavniki, ki bodo vplivali na vaš parket, razlikujejo od prostora do prostora. Parketarstvo Megaflor vam ponuja veliko izbiro parketov različnih debelin in trdot, njihovi strokovnjaki pa vam bodo znali pomagati izbrati pravega. Če izbirate leseno talno oblogo za dnevno sobo, kjer se dnevno izmenjuje več ljudi, bo parket tu bolj obremenjen, kot pa na primer v delovnem kabinetu in to bo vplivalo tudi na vašo izbiro. Če bo prostor ves dan obsijan s soncem, bo izbira parketa spet drugačna od tistega za temne prostore.

Ne glede na to, kako dobro imate namen skrbeti za tla, je pomembno, da pravilno izberete talno oblogo in, da so lesene ploščice ob polaganju dobro zatesnjene, obrušene in spolirane. Za razliko od preprog, ki lahko vsebujejo prah, umazanijo in alergene, v pravilno položenem parketu tako ne bo prostora za te nezaželene goste. S tem zagotovimo tudi, da tla ostanejo lepa in povečamo njihovo življenjsko dobo.

Parketarstvo Megaflor vam ponuja vrhunsko izbiro in kakovostno storitev, ki vam bo v dom še mnoga leta prinašala toplino in zadovoljstvo. Zavedamo se namreč, da je parket, ki je kvalitetno položen, tudi parket, ki traja.