Gasilska oprema mora biti vedno kvalitetna

Ni prijetno, ko vidimo kakšno nesrečo, mogoče požar ali kaj podobnega. Še huje je, če se to dogaja kje blizu nas ali bog nekdaj pri nam doma. Vemo, da moramo takrat poklicat 112, da dobimo mi ali kje se vse skupaj dogaja, čim prejšnjo pomoč. Gasilci so vedno prisotnih pri vseh nesrečah, zato je gasilska oprema še kako pomembna, da je kvalitetna, vedno vsa z njimi v avtu ter redno pregledana.

Na gasilce, moramo biti zelo ponosni, saj rešujejo življenja v najbolj težkih pogojih ter dosti krat tvegajo svoja življenja, da rešijo tuje življenje. Ampak oni to delajo s srcem, pa čeprav imajo potem doma včasih težave, se spominjajo dogodkov. Zato pa je tudi dosti vredna gasilska oprema, saj če je ne bi imeli včasih s sabo, ne bi mogli koga rešit. Zato pa se gasilci tudi ne vozijo v navadnih avtih, vemo, da imajo kar skoraj tovornjake, saj je njihova oprema kar obširna. Saj nikoli prav ne vedo kaj jih čaka na kraju nesreče, kje bodo morali plezat in nekoga reševat. Tudi ob samem požaru ni vedno dovolj samo gasilska cev za vodo, se polno krat zgodi, da rabijo še kaj drugega. Zato pa morajo vedno svojo gasilsko opremo pregledovat, ko se vrnejo nazaj. Posebej to, ki so jo takrat uporabljali, mora biti dobro pregledana, da ni uničena, da še jo lahko naslednjič uporabijo. Ne smejo spregledat niti male napake, saj rešujejo naša življenja in jim ne sme spodleteti. Gasilska oprema zavzema kar velik del opreme, mogoče si kdo misli, da so to samo cevi za gašenje požara. Ampak se tisti močno motijo, saj naši gasilci ne gasijo samo požarov. Zato pa k gasilski opremi spada tudi, kot prvo morajo biti dobra kvalitetna oblačila, kjer lahko tudi ogenj pride do nje in so varni, sem spadajo škornji, rokavice in seveda obleka, razne armature, radijske postaje, dobre svetilke, zaščita dihal, razne transportne torbe, ročniki ter spojke, seveda gasilske cevi, gasilni aparati, razne črpalke ter armature, prezračevalniki in razna orodja. To je že ogromno opreme in moramo vedet, da od te opreme ni samo vsak en kos, saj pravim ne vedo nikoli kaj jih čaka na kraju.

gasilska oprema požar

Gasilska oprema je nujno, da je kvalitetna in res vedno dobro pregledana, da lahko vedno se na kraju nesreče oglasijo pripravljeni. Vedno morajo vse imeti s sabo, nikoli ne smejo ničesar pozabiti. Vedno spoštujmo gasilce, če le lahko jim finančno pomagajmo, saj nikoli ne vemo, če jih bomo kdaj rabili. Res upam, da jih do sedaj niste in jih tudi ne boste, ampak vemo, da nesreča nikoli ne počiva. Tudi, ko naletite na kakšno nezgodo, hitro pokličite 112, prvi bodo prišli gasilci, če niso slučajno reševalci kje bliže. Ampak vemo, da so vedno prisotni, vedno pomagajo saj tudi to delajo s srcem. Pri njihovem delu jih nikoli ne ovirajte, edino če vas prosijo za kakšno pomoč. Mogoče se kdo kdaj vpraša zakaj pobirajo denar oziroma prispevke za koledar. Vedite, da je gasilska oprema polno krat uničena, potrebna je nova in to si morajo sami kupit, nihče jim ne da nove oprema kar tako.