Verjetno se sprašujete, zakaj se ljudje sploh obdarujemo, ko pa nam izbira darila pogosto povzroča mnoge skrbi. Običajno jih ob posebnih priložnostih in praznikih poklonimo osebam, ki so nam blizu, in jim na ta način izkažemo hvaležnost in spoštovanje. 

Ne glede na to, ali podarjamo darila za moškega ali pa darila za žensko, je vedno potrebno razmisliti o tem, kaj nam obdarovanec pomeni in za kakšno priložnost mu dajemo darilo. Le teh je preko leta ogromno, od praznovanj rojstnih dni, godov, obletnic, do praznikov kot so valentinovo, 8. marec, božič in še mnogo drugih. Vedno dobre ideje za darila so, da kupimo nekaj, kar naš obdarovanec resnično potrebuje, pa čeprav se tega morda ne zaveda.

Darila za žensko

Vedno ko kupujete darila zanjo, najprej pomislite na različne konjičke in dejavnosti, s katerimi se ukvarja. To vam bo v veliko pomoč, ko boste kolebali med kakovostno kuharsko knjigo ali pa novim športnim rekvizitom. Za pomoč lahko povprašate partnerja ali družino obdarovanke, ali pa si ideje za darila zapisujete sproti.

Medtem ko se za rojstnodnevna praznovanja lahko izkažete tudi z denarjem, pa se to za ostale praznike kot so božič ali novo leto to nikakor ne spodobi. Za božično-novoletna darila za ženske se še vedno najpogosteje podarja oblačila, kozmetiko, gospodinjske aparate ali knjige, medtem ko za darila zanjo za valentinovo ali 8. marec naraste povpraševanje po rdečih vrtnicah in različnih čokoladicah v obliki srčkov.

Je že res, da s čokoladno bombonjero za vašo izvoljenko nikoli ne morete zgrešiti, tudi ko gre za kakšno drugo posebno priložnost, pa vendar si lahko kdaj pa kdaj privoščite tudi nekoliko več izvirnosti. Zato vam ponujamo nekaj najboljših idej za darila zanjo, s katerimi zagotovo ne boste nikoli zgrešili:

  • Odlična ideja za darila zanjo so razna razvajanja v masažnih in kozmetičnih salonih ali termah. Tovrstna darila so za ženske še posebej praktična, saj si jih zaradi različnih izgovorov, kot je na primer pomanjkanje časa, preredko privoščijo.
  • Vse bolj priljubljeni so različni darilni paketi in kartice, ki nudijo različne storitve in doživetja. Tako lahko vaši prijateljici, partnerki ali znanki podarite kuharski tečaj, polet z balonom, vstopnice za gledališče ali koncert najljubšega izvajalca. Pri tem dobro pomislite nad čem se navdušuje ali pa v čem želi postati še boljša.
  • Lepa damska ura bo polepšala roke vsake gospe ali gospodične, zato s to idejo nikakor ne boste zgrešili. Če gre za aktivno športnico, potem so vam danes na voljo različni modeli pametnih ur, ki ji bodo v pomoč pri ohranjanju dobre fizične kondicije.
  • Med ostalimi praktičnimi darili pa lahko izbirate še med toplimi rokavicami za brskanje po telefonu, stekleničko za vodo, dodatno zunanjo baterijo za telefon ali pa izberete vedno aktualni osnovni komplet krem za obraz in roke.
  • darila ženska

Darila za moškega

Tudi ko izbirate darilo za fanta, prijatelja, brata, moža ali očeta, situacija ni nič kaj drugačna. Pomislite ali svoj prosti čas najraje preživi v domači delavnici, v telovadnici ali pa se navdušuje nad kuharskimi specialitetami. Če boste osebo dobro poznali, potem bo tudi nakup darila za moškega veliko lažji.

Za rojstnodnevna praznovanja se tudi za moške pogosto podarja denar ali pa darilne bone v njegovi najljubši trgovini. Če pa je govora o praktičnih darilih, potem se za moške najpogosteje izbira darila kot so različna orodja ali pripomočki, športni rekviziti ali pa kozmetika. Ko pride čas božičnih nakupovanj, so trenutno najbolj priljubljena darila za moške iz sveta zabavne elektronike, kozmetike in oblačil.

Če ne gre za poslovna darila, potem je za določene praznike dovolj že majhna pozornost z osebno noto, kot so na primer unikatna darila, ki jih izdelamo sami, voščilnice, čokolada, ali kozmetične dišave. Vendar se kljub temu pogosto zgodi, da nam zmanjka idej za izvirna darila zanj. Zato vam ponujamo  ideje za darila, s katerimi boste vedno zadeli:

  • Če se odločate za nakup doživetja ali storitve, potem boste za moškega redkeje izbrali razvajanje v kozmetičnem salonu, ampak se raje odločite za bolj adrenalinska in športna doživetja, s katerimi bo zadovoljen prav vsak moški. Svojemu obdarovancu tako lahko zakupite ure za preizkus novega športa (golf, karate, jadralno padalstvo) ali pa karto za fitnes, kjer bo lahko poskrbel za svoje lepo oblikovano telo.
  • Vstopnice za razne dogodke so prav tako lahko izvirno darilo za fanta, potrebno je le vedeti nad katero glasbeno skupino se navdušuje, ali je zagret navijač nogometnega kluba, ali pa se morda navdušuje nad kulturo. Pri tem ne pozabite tudi na njegovo izbranko oziroma partnerko, če jo ima, saj mu bo doživetje v dvoje zagotovo bolj ostalo v spominu.
  • Brivnik je nekaj kar potrebuje vsak moški, zato z njegovim nakupom zagotovo ne boste zgrešili. Nekateri moški temu posvečajo še posebno veliko pozornost in je za njih britje že kar jutranji ritual.
  • Praktična darila za moškega, ki se jih bo razveselil vsak, pa so lahko še športna ali pametna ura, parfum, kos oblačila, razne multifunkcijske napravice, ovitki za telefon, slušalke, orodja, prenosni polnilniki in še mnogo drugega.