Fitobočka – mini savna za v vsak dom

fitobočka

Ste že slišali za mini savno – fitobočka, ki ji nekateri rečejo tudi ruska mini savna? No, če niste, potem naj vam povemo, da je tovrstna savna zelo uporabna, praktična, primerna za v vsak dom in vse bolj priljubljena tudi zato, ker njena uporaba blagodejno vpliva na telo. Njeni pozitivni učinki na telo in duha so vse bolj znani in zato ji priljubljenost raste tudi pri nas. Fitobočka je savna, ki je izdelana iz najkakovostnejšega lesa cedre. Cedrov les je znan po prav posebnih učinkovinah, cedrovina vsebuje delce, ki čistijo okoliški zrak. V kombinaciji z zeliščno paro ustvari blagodejne, celo zdravilne pogoje. Fitobočka tako ni le vroča kopel, ampak ima tudi terapevtski učinek. Ta mini savna je lično izdelana in primernih dimenzij, da jo lahko postavite v majhne prostore, tako se lahko sprostite tako rekoč kjerkoli in kadarkoli – v kopalnici, kleti ali na pokriti terasi. Tako boste lahko svojemu telesu privoščili redno savnanje in si na ta način okrepili imunski sistem, ali odpravili katero od zdravstvenih težav, ki vas pestijo. Verjemite, kmalu bo fitobočka za vas postala sprostitvena terapija, ki je ne boste želeli zamenjati za nič drugega.

Kaj je fitobočka?
Kot že rečeno gre za mini savno v cedrovem sodu, ki je sodobna skrivnost zdravja in lepote. Sod je izdelan iz naravne altajske cedre. Zaradi eteričnih olj in fitoncidomov, ki jih vsebuje les altajske cedre, ter pari z zeliščnimi pripravki, je z uporabo fitobočke mogoče doseči neverjeten antistresen, zdravilni in pomlajevalni učinek. Tovrstni sodi so zelo kompaktni, zato se zanje lahko najde prostor tako v termah ali savnah in v vsaki hiši ali stanovanju.

fitobočka

Uporaba fitobočke blagodejno vpliva na telo in duha
Fitobočka narejena iz cedrovega lesa vam povrne mladostno vitalnost in moč, s tem pa izboljša vaše splošno počutje. Poleg že omenjenega blagodejnega učinka na telo in duha pa uporaba fitobočke zelo dobro vpliva tudi na najrazličnejše dele telesa in odpravlja številne težave, s katerimi se soočamo v vsakdanjem življenju. Poglejmo zdaj, kaj se dogaja med uporabo fito soda v našem telesu? Krvne žile se razširijo, kar izboljša splošno prekrvavitev vseh delov telesa, kar pomeni, da se poveča tudi oskrba s kisikom. Potem se telo začne potiti in razstrupljati. Presnova na celični ravni se stimulira tako, da spodbudi delovanje številnih organov – kože, prebavil, srca, pljuč … z redno uporabo bo fitobočka poskrbela za vidno izboljšanje splošnega zdravja, počutja in življenjske energije. To bodo kmalu opazili tudi ljudje okoli vas. Redno sproščanje v fitobočki dokazano zmanjšuje pogostost različnih prehladov v hladnejšem obdobju leta, izboljša se tudi splošna imunska odpornost. Po vsaki seansi bo vaša koža žametno mehka, videz celulita pa se bo z vsako uporabo zmanjševal. Ko fitobočka telo segreva in se to začne pospešeno potiti, se iz telesa izločajo tekočine in z njimi toksini. Ker se toksini izločajo preko kože, se na ta način razbremenijo tudi ledvice.

Za koga je primerna fitobočka?
Lahko bi rekli, da za vse, ki že sicer obiskujete druge vrste savn. A pozor savnanje ni primerno za dojenčke in majhne otroke. Vsekakor fitobočka ni primerna za vse ljudi, ki imajo resna obolenja, kot so tumorji, tuberkuloza, visok krvni tlak, hude krvavitve, akutne vnetne bolezni, akutne srčno-žilne bolezni in podobne bolezni. Za nosečnice pa velja, da naj se pred uporabo posvetujejo s svojim izbranim zdravnikom.

Kakšno fitobočko izbrati za svojo mini domačo savno?
Na slovenskem tržišču lahko trenutno izbirate med različnimi modeli: okrogla fitobočka za eno osebo, ovalna fitobočka za eno osebo, fitobočka za 2 osebi ali spa kapsulo za eno osebo. Vi pa boste najbolje vedeli, kaj potrebujete in si želite imeti doma, da boste lahko redno uporabljali in uživali v njenih blagodejnih učinkih.