Kdaj vaši koži primanjkuje vitamin D3?

vitamin D3

Če je vaša koža suha, srbeča ali vneta, je to lahko znak, da vam primanjkuje vitamin D3, ki je nujen za zdravo kožo, njegovo pomanjkanje pa lahko povzroči številne težave s kožo. Če sumite, da vam ga primanjkuje, se posvetujte z zdravnikom, da vam za potrditev opravi krvni test. Če vam ga primanjkuje, lahko naredite nekaj stvari za izboljšanje zdravja kože. Prvič, poskrbite, da se dovolj izpostavljate soncu. Že 15 minut sončne svetlobe na dan lahko pomaga telesu proizvajati vitamin D3. Lahko jemljete tudi prehransko dopolnilo, da ga zagotovite zadostno količino. Pred jemanjem prehranskih dopolnil se posvetujte z zdravnikom, saj lahko vplivajo na druga zdravila, ki jih morda jemljete.

Nega obraza se začne z zdravo prehrano

Za zdravje kože je pomembna tudi zdrava prehrana. Poskrbite, da boste uživali veliko sadja, zelenjave in maščobnih kislin omega-3. Vsa ta hranila so pomembna za ohranjanje zdrave in navlažene kože. Uporabite lahko tudi izdelke na naslovu https://missha.si/oddelek/nega-obraza/. Nega obraza in kože vključuje tudi pitje zadostne količine vode. Če vas skrbi vaša koža, se posvetujte z zdravnikom ali dermatologom. Ti vam lahko pomagajo ugotoviti, ali vam primanjkuje to mikrohranilo in vam priporočijo možnosti zdravljenja. S pravim zdravljenjem je lahko vaša koža videti in tudi je bolj zdrava.

Ali je sonce dobro za kožo?

Sonce že dolgo velja za naravno zdravilo za številne bolezni, vključno s težavami s kožo. Z zmernim izpostavljanjem kože soncu se pridobi tudi vitamin D3. Ultravijolični žarki sončne svetlobe lahko pomagajo pri zdravljenju luskavice, ekcemov in drugih kožnih bolezni. Pravzaprav nekateri zdravniki predpisujejo izpostavljenost sončni svetlobi kot del načrta zdravljenja nekaterih vrst kožnih bolezni. Vendar pa čeprav ima sonce nekatere pozitivne učinke na vašo kožo, ne smete pozabiti, da je pretirano izpostavljanje soncu lahko škodljivo. Ultravijolični žarki sončne svetlobe lahko poškodujejo vašo kožo in povzročijo prezgodnje staranje. Povečajo lahko tudi tveganje za nastanek kožnega raka.

Ustrezna nega obraza vključuje več postopkov

Nega obraza

Za kožo lahko poskrbite na več načinov in jo s tem ohranite v najlepšem stanju. Tukaj je nekaj nasvetov: dvakrat na dan si kožo umijte z nežnim čistilnim sredstvom. Nega obraza vključuje tudi redno izvajanje pilinga, da odstranite odmrle kožne celice. Vlažite kožo, da poskrbite za njeno hidracijo. Nega obraza obsega tudi zaščito kože pred soncem z uporabo kreme za sončenje. Vsi vemo, da je umivanje kože pomembno za ohranjanje čiste kože, toda ali veste zakaj? Z umivanjem s kože odstranite umazanijo, olje in druge nečistoče. Te nečistoče lahko zamašijo pore in povzročijo izbruhe. Poleg tega lahko z umivanjem kože preprečite nastanek gub, saj odstranite odmrle kožne celice.

Kako dobiti vitamin D3?

Vitamin D3 lahko dobite na več načinov: z izpostavljenostjo sončni svetlobi in s prehrano ali prehranskimi dodatki. Telo ga lahko tvori, ko je koža izpostavljena ultravijoličnim sončnim žarkom. Vendar se veliko ljudi ne izpostavlja dovolj soncu, da bi ga ustvarili zadostno količino. Strokovnjaki svetujejo, da jemljete dodatke ali hrano, obogateno s tem hranilom. Dobri prehranski viri te učinkovine so mastne ribe kot je na primer losos in jajca.

Zakaj je potrebno redno skrbeti za kožo?

Če želite, da je vaša koža videti čim bolje, je ta kozmetični postopek ključnega pomena. Pravilna nega obraza tako pomeni, da z odstranjevanjem odmrlih kožnih celic polepšate polt in preprečite izbruhe. Zaradi njega koža tudi bolje vpija vlažilno kremo in druge izdelke. Poznamo dve glavni vrsti tega tretmaja: fizični in kemični. Fizični vključujejo abrazive, ki fizično odstranjujejo odmrle kožne celice. Kemični pa uporabljajo kisline ali encime, ki razgrajujejo vezi med odmrlimi kožnimi celicami. Obe vrsti imata svoje prednosti, zato boste morda želeli preizkusiti obe, da ugotovite, kaj je za vaš tip kože najprimernejše.

Zakaj mora biti koža dobro hidrirana?

vitamin D3

Nega obraza vključuje tudi skrb, da je v koži dovolj vode., kar je pomembna iz več razlogov. Prvič, navlažena koža je videti bolj zdrava. Drugič, vlaženje pomaga ohranjati zaščitno funkcijo kože, ki je pomembna za zaščito kože pred vplivi okolja in ohranjanje ravni vlage. Ustrezna količina vode je potrebna za zdravo delovanje kožnih celic in obnavljanje kožnih celic. Dobro navlažena koža se bolje upira okužbam in celi rane. Na navlaženi koži se manj pogosto pojavljajo gube in drugi znaki staranja. Vlaženje lahko pomaga zmanjšati nelagodje, povezano z boleznimi kot sta ekcem in luskavica. Kožo lahko navlažite na različne načine, med drugim z uporabo vlažilnika zraka, uporabo vlažilne maske ali kreme in pitjem velike količine vode.

Vitamin D3 ima pomembno vlogo v telesu

Ta učinkovina ima pomembno vlogo pri številnih telesnih funkcijah. Telesu pomaga absorbirati kalcij, ki je potreben za močne kosti in zobe, pomaga uravnavati imunski sistem in je povezan z manjšim tveganjem za nastanek nekaterih vrst raka. Pomanjkanje le-tega lahko povzroči številne zdravstvene težave kot so rahitis (stanje, pri katerem kosti postanejo šibke in deformirane), osteoporoza (stanje, pri katerem kosti postanejo tanke in krhke) ter povečano tveganje za padce in zlome. Pomanjkanje lahko povzroči tudi večje tveganje za nekatere vrste raka kot je na primer rak debelega črevesa. Če menite, da vam ga morda primanjkuje, se z zdravnikom posvetujte o preverjanju ravni in o načinih za povečanje vnosa tega pomembnega hranila.