Katero dopolnilno zdravstveno zavarovanje bi najbolj potrebovali

dopolnilno zdravstveno zavarovanje

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je načrt, ki krije stroške, ki presegajo standardne zdravstvene police. Lahko zagotovi dodatno pokritost. Dopolnilno zdravstveno zavarovanje lahko celo plača stroške, ki jih tradicionalni zdravstveni načrt ne krije, kot so sozavarovanje, doplačila in odbitki. Primeri dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja vključujejo zobozdravstvene načrte, načrte za kritične bolezni in načrte bolnišničnih odškodnin. Ali je dodatni zdravstveni načrt pravi za vas, je odvisno od vašega zdravja, stroškov načrta in koristi police, o kateri razmišljate. Številni od teh načrtov so nizkocenovni, zato se splača kupiti polico, ki krije visoke stroške za zdravila, operacije, bolnišnico in prevoz.

Kako deluje dopolnilno zdravstveno zavarovanje?

Sklenjeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje vam lahko pomaga plačati stroške zdravstvenega varstva, ki jih tradicionalni zdravstveni načrti ne krijejo vedno. Nekateri pokrivajo določene dogodke, kot je bivanje v bolnišnici ali invalidnost. Drugi krijejo določena zdravstvena stanja, kot je rak. Vse je odvisno od vrste dodatnega zdravstvenega načrta, ki ga izberete. Dodatni zdravstveni načrti lahko plačajo dajatve zavarovani osebi ali izvajalcu zdravstvenih storitev. Znesek, ki se plača in način izplačila, sta odvisna od načrta. To je nekaj vrst dodatnih zdravstvenih politik.

dopolnilno zdravstveno zavarovanje

Zavarovanje za kritično ali specifično bolezen

Ta vrsta načrta vam pogosto zagotavlja denarno nadomestilo, če potrebujete zdravljenje določene bolezni, kot je rak. Gotovino lahko porabite na kateri koli način, če ne gre vašemu izvajalcu zdravstvene oskrbe. Pridobivanje ugodnosti nima nobene zveze s tem, koliko vaš načrt plača za vaše zdravstvene stroške. Dopolnilno zdravstveno zavarovanje za primer nezgodne smrti vam bo povrnila zdravstvene stroške, ki so posledica nesreč. Dajatve se izplačajo vašim upravičencem, če dogodek povzroči vašo smrt.

Premije so pogosto nizke in zdravniški pregled ni potreben. Nesreče lahko vključujejo tako trčenja avtomobilov kot nesreče v vašem domu. Morda boste lahko prejeli del nadomestila ob smrti, če izgubite okončine, prste na rokah, nogah ali vid zaradi nesreče, ki je krita.

Bolnišnično odškodninsko zavarovanje

Ta vrsta načrta zagotavlja dnevno, tedensko ali mesečno denarno nadomestilo, če ste hospitalizirani. Pred izplačilom nadomestil je pogosto potrebno minimalno bivanje v bolnišnici. Denarno nadomestilo se vam izplača. Je dodatek k vsem drugim zavarovanjem, ki jih morda imate. Dopolnilno zdravstveno zavarovanje krije bivanje v bolnici več kot 3 dni, česar osnovno ne krije, prevoz rešilcem, če ni nujno in vse nenujne operacije ter boljša zdravila.

Ali potrebujem dodatno zdravstveno zavarovanje?

Ali potrebujete to vrsto zdravstvenega načrta, je odvisno od vaših dejavnikov tveganja. Razmislite tudi o stroških premij, o tem, koliko zavarovanja želite imeti in za kaj želite biti zavarovani. Morda se boste odločili, da je zobozdravstveni načrt vreden nakupa, če menite, da ga bodo vaši otroci potrebovali za kritje ortodontske oskrbe v prihodnjih letih.

Vsekakor pa se dopolnilno zdravstveno zavarovanje splača za vsakogar in ga je najbolje plačevati od zaključka šolanja naprej, ker je najcenejše in ne boste plačevali nobenih panelov za nazaj. Višina premije pa je odvisna tudi od vaše starosti saj starejši kot ste, večja premija je, ker se smatra, da boste zdravstvene storitve potrebovali bolj. Morda bi razmislili o dodatnem načrtu, če veste, da si ne bi mogli privoščiti stroškov dolgotrajne oskrbe ali izgube dohodka, če bi vam diagnosticirali nekaj, kot je rak. V teh primerih je morda vredno razmisliti o dolgotrajni oskrbi ali načrtih za kritično bolezen.

Če ste že bolni, boste plačevali večjo premijo zato morate biti z zavarovalnico res iskreni. Dopolnilno zdravstveno zavarovanje pa ne velja takoj ampak mora preteči vsaj 3 mesece od prvega vplačila, da bo veljalo, na kar morate računati zato ne čakajte, da zbolite, ker bo takrat prepozno ali da doživite nesrečo. Za zavarovanje poskrbite takoj, ko lahko, ker bo za vas najcenejše in ko boste potrebovali zdravstvene storitve ali zdravila, boste ugotovili, kako visoke so cene tega, če nimate dodatnega zavarovanja in da tega sami ne bi zmogli financirati brez pomoči zavarovalnice.