Železnice so se opravičile, ker je vlak odpeljal 20 sekund prehitro

Železniško podjetje na Japonskem se je opravičilo, ker je eden izmed njihovih vlakov odpeljal 20 sekund prehitro.

Vodstva na progi Tsukuba Express, ki povezuje mesto Tsukuba in Tokio je v izjavi za javnost povedalo, da se iskreno opravičuje za povzročene nevšečnosti. V izjavi so dodali, da bi vlak moral oditi ob 9:44:40, vendar je odšel ob 9:44:20.

Mnogo uporabnikov družabnih omrežij se je presenečeno odzvalo na opravičilo. Pojasnili so, da se je pomota zgodila zato, ker zaposleni niso preverili voznega reda. V sporočilu je bilo zapisano, da zaposleni niso dovolj dobro preverili voznega reda in so se zato prehitro odpravili. Dodali so še, da se noben potnik ni pritožil zaradi prehitrega odhoda vlaka, vendar so se zaradi transparentnosti svojega poslovanja odločili, da bodo javno opozorili na napako in zagotovili, da se v prihodnje kaj podobnega ne bo zgodilo.

Proga Tsukuba Express prevaža potnike iz Akihabare v vzhodnem Tokiu do mesta Tsukuba. Vožnja traja 45 minut. Japonske železnice veljajo za ene izmed najbolj zanesljivih železnic na svetu. Znane so po svoji točnosti in hitrosti. Za najbolj obremenjeno progo velja proga Tokaido, ki poteka od Tokia do mesta Kobe, je daleč najbolj obremenjena in prevaža skorja 150 milijonov potnikov letno.

Ker je železniški promet na Japonskem tako učinkovit in zanesljiv, ga uporablja mnogo ljudi kot primarno sredstvo za transport. Kar 30 odstotkov Japoncev uporablja železniški promet dnevno in se z njim peljejo v službo ali šolo. To jih postavlja v sam svetovni vrh držav po uporabi železniškega prometa.

Država z drugim največjim odstotkom železniškega prometa je Švica, z 17 odstotki prebivalstva, ki dnevno uporablja železniški promet. To je skoraj polovica manj kot Japonska. V večini držav pa ta številka ne preseže niti 5 odstotkov.

Navdušeni uporabniki družabnih omrežij po vsem svetu so zgodbo delili s svojimi lokalnimi železniškimi podjetji, ki po navadi niso preveč točni.