Stretch folija je uporabna za pakiranje in zavijanje

Stretch folija

Stretch folija se razteguje, ker je narejena iz močne in kakovostne plastične mast – nafte. Poznamo jo v gospodinjstvih, pisarnah in v podjetjih, kjer pakirajo majhne pakete in velike tovore na paletah. V pisarnah in doma uporabljamo mini stretch folije. V drugih podjetjih pa se uporablja standardna kakovostna streč folija za industrijsko uporabo v več velikostih. Spadajo v novo generacijo tehničnih folij, katerih struktura ima osnovo v moderni nano tehnologiji. Zato lahko s tanjšo folijo dosežete enake učinke pakiranja, kot bi z debelejšo, ki je dražja. Vse tehnične stretch folije so odporne na raztezanje, zato se ne trgajo. Z njimi pa prihranite na stroških, ker boste manjkrat ovili predmete.

Stretch folija v gospodinjstvu

Nano stretch folija zaradi nove nano tehnologije nima veliko plasti, a je  vseeno zdržljiva in močna. Zaradi tega se prihrani na materialu in je cenejša. Zavijanje daril in hrane ter pakiranje so zato postali bistveno cenejši, kot prej.

V gospodinjstvu se take folije uporabljajo za zavijanje živil. S tem preprečite bakterijam, da bi živila okužile. Tako so živila sveža dlje časa in so bolj zdrava. Zavijete lahko sendviče ali hrano za v hladilnik. Zavijete lahko več posod in drugih stvari tako, da so varne pri vožnji in transportu.

Stretch folija je uporaben pripomoček za zavijanje daril. Prozorna folija se pogosto uporablja v ta namen in tudi za zavijanje embalaže, ki bi jo radi zaščitili. Za uporabo so zanimive tudi barvne stretch folije. Obarvane so lahko v več odtenkih. Lahko so prosojne ali pa se skozi njih ne vidi.

Stretch folija je nepogrešljiva v pisarnah

Vedno več produktov podjetja pošiljajo preko dostavnih služb, zato potrebujejo folije za zavijanje paketov. Če je potrebno pošiljko razkužiti, je to res enostavno in varno.

Za pisarne se priporočajo klasične folije z več plastmi, industrijske nano folije ter mini folije, ki so zelo popularne. Najbolj klasične dimenzije folij so 100 mm, 125 mm in 250 mm. Te so vedno na zalogi. Vendar pa proizvajalec prilagodi širino folije ter dolžino navitja vsaki posamezni stranki posebej. To velja tudi za barvo in prosojnost folij.

Industrijske stretch folije

Z industrijsko stretch folijo lahko zavijate pohištvo in druge predmete, ki jih pripravite za prevoz ali pa skladiščite dlje časa. Zavijate lahko palete, škatle, embalažo, predmete in vse, kar je treba na nek način zaščititi ter zavarovati pred razsutjem, praskami in odrgninami.

Standardna stretch folija je izdelana v več debelinah, ki so od 8 do 12 μm. Sestavljajo jo več plasti. In več, kot jih je, bolj je debela in močna. Standardne širine so od 100 do 250 mm. Te so vedno na razpolago. Nestandardne širine pa se na zahtevo stranke naredijo posebej. Z njimi lahko zavijate ročno ali strojno.

Tehnologija izdelave stretch folij

Čim bolj je stretch folija debela, več ima plasti, zato se za zavijanje predmetov in tovora porabi manjše število ovojev. Ker proizvajalec izdeluje zaradi nove tehnologije vse bolj tranše plasti, porabi manj nafte, ki je osnovni material za folijo. Tako se ohranja tudi okolje.

Vsaka stretch folija je uporabna tudi kot reklama za podjetje, ker jo proizvajalec potiska z vašim logotipom ali reklamnim besedilom in informacijami, ki jih hočete posredovati naprej. Potiskana folija je nekoliko dražja, se pa splača za ozaveščene strank o vaši blagovni znamki.