Porova juha na 4 različne načine

porova juha

Porova juha je ena od najboljših juh, še posebno v zimskem času, saj je porova juha zelo zdravilna in pomaga pri gradnji imunskega sistema in povečanju njegove odpornosti. Por je uporaben v različnih jedeh, uporabimo ga lahko v rižotah, različnih juhah, v solati, lahko pa ga uporabimo tudi v omakah. Porova juha, se lahko pripravi na več različnih načinov, vse je odvisno od tega, kakšne so vaše želje in pa okus. Nam najboljša je porova juha, ki je pripravljena na kremni načih. Danes pa bomo opisali štiri različne načine, kako pripraviti porovo juho.

porova juha deska

Porova juha – kremasta in polna okusa

Kot smo že omenili, nam je najboljša porova juha, ki je pripravljena na izjemno kremast način. Kako? Preprosto. Vzamemo por, ga narežemo na kolobarje in popečemo skupaj z nekaj čebule. Ko se por in čebula prepražita ju enostavno zalijemo z nekaj vode in pokuhamo. Dodamo tudi na koščke narezan krompir, ki ga kuhamo skupaj z juho, če želite pa ga lahko skuhate tudi posebej in kasneje dodate juhi. Ko sta por in krompir skuhana, ju skupaj pretlačimo oziroma zmiksamo in tako dobimo kremasto teksturo. Porova juha dobi nekaj gostote zaradi krompirja, dodamo pa ji lahko tudi jušno osnovo za boljši okus, primešamo pa tudi že malo pripravljene juhe iz vrečke za dodaten okus po poru. Porovo juho nato samo še do konca prekuhamo in začinimo po naših željah. Na koncu juhi dodamo še nekaj smetane za kuhanje, saj tako dobimo še lepšo teksturo in bolj poln okus. Porova kremna juha je primerna za vse zimske čase pripravljena pa je v zelo kratkem času.

Porova juha – zelenjavna juha

Če ste ljubitelji zelenjave, potem vam bo porova juha pripravljena z veliko zelenjave še posebej všeč. Porovo juho pripravimo tako, da najprej popražimo na kolobarje narezan por ter čebulo, popravimo pa še nekaj poljubne sezonske zelenjave. Uporabimo lahko bučko, papriko, korenje, po želji in okusu. Porovo juho z zelenjavo nato zalijemo z vodo in pustimo zelenjavi, da se še malo pokuha in spusti nekaj okusa v vodo. Porovo juho nato začinimo in dodamo nekaj jušne osnove, da dobimo bolj bogat okus. Juho še malo pokuhamo in tako dobimo zelenjavno juho, ki jo lahko na koncu še zalijemo z nekaj smetane za kuhanje, zato da dobimo bolj poln okus. Porova juha z zelenjavo je nato pripravljena za postrežbo.

porova juha kroznik

Porova juha – čista juha

Poleg porove kremne juhe, pa lahko pripravite tudi porovo čisto juho. Priprava je zelo podobna pripravi porove kremne juhe. Pričnemo tako, da popražimo na kolobarje narezan por in čebulo, da dobimo mehko osnovo, nato pa jo zalijemo z vodo in pustimo juhi, da se malo pokuha. Porovo juho nato zalijemo še z nekaj jušne osnove, lahko pa tudi zmešamo manjšo količino porove juhe iz vrečke z vodo, ter jo dodamo juhi. Tako dobimo še boljši okus in jo še rahlo zgostimo. Porovo juho nato še malo začinimo, povsem po našem okusu in pokuhamo. Tako naša porova čista juha je pripravljena za postrežbo, primerna je predvsem v poletnem času, saj je zelo lahka in zagotovo popestri vsako kosilo.

Porova juha – za vse tiste, ki nimate časa

Naša zadnja porova juha pa je predvsem namenjena vsem tistim, ki se v kuhinji ne znajdete najbolje, oziroma nimate želje po kuhanju in vam primanje tudi nekaj kuharskih osnov in znanja, ne morete pa se upreti okusu porove juhe. Ne skrbite. Vsem takšnim priporočamo, da se poslužujejo porove juhe iz vrečke. Njena priprava je zelo enostavna, naredi jo lahko prav vsak, porova juha pa bo tako pripravljena v trenutku. Vse kar morate narediti je, da sledite navodilom, ki so napisana na vrečki in v trenutku boste dobili okusno porovo juho, ki jo lahko potem poljubno začinite po svojem okusu in ji tudi kaj dodate.