Ugodno in kvalitetno popravilo menjalnikov

popravilo menjalnikov
Verjetno redko kdo od nas med vožnjo pomisli, kako srečen je, ker njegov menjalnik odlično deluje. Ko pa pride do njegove okvare in s tem povezanih težav, pa je zgodba popolnoma drugačna. Da ne bi prišlo do podobnih nevšečnosti, vam v avto centru Tit ponujajo ugodno in kvalitetno popravilo menjalnikov. So strokovnjaki za popravilo menjalnikov, tako avtomatskih kot ročnih. Le ti se namreč stalno obrabljajo. Še posebej so obremenitvam izpostavljeni pri mestni vožnji. Če temu prištejemo še nepravilno uporabo, lahko kot rezultat dobimo okvaro. Takrat se je priporočljivo oglasiti pri strokovnjakih, ki popravilo menjalnikov opravijo kvalitetno in temeljito. In seveda prijazno do vaše denarnice.
Poleg samega popravila, pa se lahko pri njih odločite tudi za obnovitev avtomatskega menjalnika. Ta omogoča veliko hitrejšo storitev in kmalu po tretmaju bo vaš jekleni konjiček že pripravljen za nadaljnjo vožnjo. Za kvalitetno izvedeno storitev pa je potrebna uporaba nadomestnih delov vrhunske kvalitete, vendar le to ni dovolj. Mehanik mora popravilo menjalnikov ali njihovo menjavo izvesti natančno in strokovno. Le tako lahko namreč pričakujete gladko in prijetno vožnjo. Cene popravil in menjave menjalnikov se razlikujejo glede na tip menjalnika, vozilo in zahtevnost opravljene storitve. Imate pa kot stranka vso pravico za svoj denar zahtevati le najboljše.
Veste, kdaj je potreben servis vašega menjalnika?

Vožnja z menjalnikom, ki ni popolen in ima kakšno manjšo napako, lahko hitro vodi v okvaro večjega obsega. Še posebej občutljivi so avtomatski menjalniki, pri katerih je celoten sistem veliko bolj kompleksen in tehnološko dovršen, kot pri njihovih ročnih bratih. In kako vemo, da nekaj ni vredu? Voznik, ki je pri vožnji pozoren na delovanje svojega vozila, lahko med vožnjo hitro ugotovi, da nekaj ni tako kot bi moralo biti. Včasih pa se lahko zgodi, da težave ni tako z lahkoto opaziti.

Da bi se izognili morebitnim težavam je pri vožnji priporočljivo biti pozoren na morebitno težje prestavljanje, težave ob speljevanju, občutek zamika prestav ter padanje prestav in nihanje obratov. Za nemoteno delovanje, tako avtomatskega kot tudi ročnega menjalnika, je potrebna tudi redna menjava olja v menjalniku. Tudi to storitev vam ponujajo v avto centru Tit. Popravilo menjalnikov je pametno zaupati strokovno podkovani osebi, ki točno ve kaj počne. Na tak način se boste izognili prepogostim servisom in tveganju za večje poškodbe na vašem vozilu.

Imejte radi svoj avto, spoštujte svojo varnost

popravilo menjalnikov 1

Le ustrezno vzdrževano vozilo vam bo dobro služilo dolgo časa, hkrati pa se boste na tak način izognili prevelikim stroškom zaradi večjih popravil. Dolga življenjska doba vozila in finančno breme pa ni vse, kar vas lahko doleti. Zavedati se je potrebno, da je tehnična brezhibnost vozila prvi pogoj za našo varnost na cesti. Avtomatski menjalnik naj bi v teoriji zdržal nekje 300.000 do 450.000 prevoženih km. V praksi pa se žal soočamo z nekoliko slabšim rezultatom. Glavna razloga za to sta lastnosti olja v menjalniku, ki se s starostjo slabšajo in seveda način naše vožnje.

Za redni servis avtomatskega menjalnika se je tako priporočljivo odločiti pri nekje 150.000 prevoženih kilometrih. Vsak izkušen strokovnjak vam bo lahko povedal, da ima ravno redno servisiranje menjalnika poglaviten vpliv pri preprečevanju in odpravljanju težav z menjalnikom. Najpogostejše težave, ki se jim tako lahko izognemo sta iztekanjem olja in problemi pri prenosu navora motorja.

Naučiti se moramo biti odgovorni vozniki. To pomeni, da znamo prisluhniti svojemu vozilu in prepoznati morebitno napako. Svoje vozilo poskušajmo uporabljati čim bolj odgovorno, vestno, predvsem pa ne znašajmo nad njim svoje jeze, ki se nas loti med vožnjo – da, na servis pridejo tudi vozila s poškodbami, ki jih povzroči voznik sam. Seveda pa se pogosto zgodi, da enostavno pride do okvare. Sem sodi tudi popravilo menjalnikov. Pomembno je, da takrat težavo prepoznate in vozilo predate v skrbne roke izkušenega mehanika.