Globinsko čiščenje avta dvigne ceno vozila

globinsko čiščenje avta

Redno vzdrževanje čistega avtomobila je osnova, ki zagotavlja njegovo daljšo življenjsko dobo, uporabo, pa tudi višjo ceno na trgu ob morebitni odločitvi za prodajo. Na strani: https://www.globinskociscenjeavta.si/ vas čakajo podrobne informacije vezane na globinsko čiščenje avta, nekaj teh pa z vami delimo tudi v nadaljevanju.

Zakaj izbrati globinsko čiščenje avta?

Skrb za vzdrževanje čistosti avtomobila je v domeni vsakega lastnika avtomobila. Pri tem je ključno zavedanje, da z rednim čiščenjem le redko dosežemo želeno čistočo. Še več, v resnici si le redko kdo od nas sploh lasti pripomočke s katerimi bi lahko poskrbeli za popolno čistost svojega vozila.

notranjost vozila
Čista notranjost avtomobila odraža lastnika ter zagotovi višjo prodajno vrednost vozila.

 

Nega notranjosti vozila je enako pomembna kot nega zunanjosti – pa čeprav večina drugih ljudi običajno vidi le zunanjost. Površinsko čiščenje notranjosti vozila na videz odstrani nečistoče in prašne delce, kljub temu strokovnjaki priporočajo, da nekajkrat letno (približno 2 – 3-krat) poskrbite za globinsko čiščenje avta.

Čiščenje notranjosti vozila običajno vključuje enostavna opravila kot sta sesanje tal ter brisanje armaturne plošče, pomembni pa so tudi bolj zahtevni postopki, ki vključujejo čiščenje sedežev in preprog s šamponom ter vzdrževalna dela na morebitnih usnjenih delih. Prav ta so v avtomobilih, ki vključujejo usnje ključna, saj je potrebno usnjene dele dobro zaščiti pred ultravijoličnimi žarki, ki jih je največ poleti. Če nega in vzdrževanje usnjenih delov nista zagotovljena pride do izsuševanja in izgube barve. Videz notranjosti vozila pa se pri tem močno postara, njegova vrednost na trgu pa hitro pade.

Kaj vključuje globinsko čiščenje?

Globinsko čiščenje avta vključuje podrobna negovalna in vzdrževalna opravila v notranjosti vašega vozila. V to storitev tako sodi čiščenje notranjih delov vozila kot so usnje, plastika, vinil, karbonska vlakna ter naravna vlakna.

Storitev vključuje najrazličnejše metode, kamor sodita sesanje ter čiščenje s paro. Čiščenje vključuje vse dele, vključno z vratnimi podboji, osrednjo armaturno ploščo z gumbi in upravljalnimi elementi vozila. Celoten paket storitev običajno vključuje tudi mokro nego in čiščenje sedišč in preprog, pri vozilih z usnjem pa tudi prej omenjeno nego usnja. Prav tako na običajno na koncu sledi dišavljenje vozila.

 

globinsko čiščenje avta
Globinsko čiščenje poskrbi za čisto in varno notranjost avtomobila.

Pomen rednega čiščenja avtomobila

Čisto vozilo ima  za naše zdravje enak pomen kot čisto stanovanje oziroma hiša. Predvsem vsi, ki v vozilu preživite večji del dneva (ob odhodu v in iz službe, službena potovanja in podobno) se morate zavedati, da je vaše vozilo zaprto okolje. V kolikor vaš avto ni redno čiščen in vzdrževan, je lahko kakovost zraka v njem slaba, pojavijo se lahko kihanje in alergije, ki lahko med drugim vplivajo tudi na varnost vaše vožnje.

Na varnost vožnje pa vpliva tudi čistoča vetrobranskega in vseh ostalih stekel avtomobila ter čistost ogledal. Samo čisti elementi lahko poskrbijo za maksimalno varnost vas in vaših najdražjih med vožnjo ter zagotavljajo optimalno vidljivost v vseh pogojih. Zagotovo ste se kdaj že ujeli v trenutku, ko zaradi neočiščene notranjosti vaših stekel niste mogli zagotoviti varne vožnje morda celo v sončnem vremenu.

Redno vzdrževanje ohrani tržno vrednost vašega vozila. Čeprav morda danes še ne razmišljate o tem, da bi vozilo prodali, se morda v prihodnosti odločite drugače. Takrat bo za vas in vaše kupce ključen vpogled v samo notranjost vozila. Če bo ta zadostila potrebam kupca, se bo slednji za nakup tudi odločil – zakaj tvegati in zaradi nevzdrževane notranjosti spustiti ceno ali celo ne prodati avtomobila?