Ovitki za Samsung Galaxy S8 – kakšne vrste ovitkov poznamo?

Samsung Galaxy S8 ni najnovejši telefon – luč sveta je namreč ugledal že v sredini lanskega leta. A še vedno je zaradi svoje kakovostne izdelave in uporabnosti dovolj priljubljen, da je še vedno v prodaji. Če ste ravno kupili novega Samsunga, so naslednje področje, v katerega se morate poglobiti, ovitki. Za Samsung Galaxy S8, tako kot za ostale znamke in modele telefonov, je izredno pomembno, da jih zaščitite z ovitkom, ki skrbi tako za estetsko podobo vašega telefona (praske so grde, da o razpokah na ekranu sploh ne govorimo!) kot tudi zato, da njegove že tako kratke življenjske dobe, ki je značilna za večino pametnih telefonov, ne prekine nesreča ali vaše nerodno ravnanje

Če želite svoj telefon primerno zaščititi, se morate vprašati, kakšen ovitek oziroma kakšno vrsto zaščite potrebujete. Kakšni ovitki za Samsung Galaxy S8 torej obstajajo?

Navadni oziroma tanki ovitki

Ti ovitki za Samsung Galaxy S8 so odlični za tiste lastnike, ki svojega telefona dnevno ne izpostavljajo hujšim nevarnostim. Izdelani so iz materiala, ki je trden, a še vedno dovolj upogljiv, da absorbira ne tako zelo močne udarce. Tiste predele vašega telefona, ki jih prekriva ovitek, bodo zaščitili pred praskami, ko ga prenašate naokrog v žepu ali v torbi skupaj s ključi (čeprav tega raje ne počnite!) ali ko vam v trenutku nepazljivosti pade iz žepa na tla. Seveda se na to ni treba 100-odstotno zanašati, zato je še vedno bolje, da kolikor le lahko poskrbite, da do situacije, v kateri se lahko telefon poškoduje, sploh ne bo prišlo.

S tankim ovitkom bo vaš telefon zaščiten, hkrati pa ta zaščita ne bo ovirala vaših možnosti, da ga ob odhodu enostavno potisnete v žep in greste. Pri tej vrsti ovitkov je na voljo največ različnih barv in videzev za tiste, ki vam ovitki za Samsung Galaxy S8 služijo tudi kot okras. Velik del teh ovitkov je izdelan iz prozornih materialov, tako da z ovitkom ne prekrijete estetskega videza vašega Samsunga.

Robustni ovitki

Poznamo dve vrsti robustnih ovitkov, s katerimi lahko zaščitite svoj Samsung Galaxy S8. Prvi so tisti, ki so resnično namenjeni ljudem, ki želijo izključno zavarovati telefon in jih ne skrbi, da bi z ovitkom dodali telefonu nepotrebno in morebiti neprivlačno debelino. Takšni ovitki za Samsung Galaxy S8 imajo ojačane robove in vsebujejo zračne žepke, ki lahko resnično zaščitijo telefon skoraj pred vsemi nevarnostmi, ki mu pretijo. Ponavadi so izdelani iz nezdrsljivih materialov, zaradi katerih je skorajda nemogoče, da vam telefon zdrsne iz rok, tudi, če so vaše roke mokre. Takšen je izjemno učinkovit pri ščitenju vašega telefona, po drugi strani pa telefona morda samo zaradi debeline ne boste morali več nositi v žepu. Tak ovitek izberite, če recimo radi hodite v hribe, kjer obstaja nevarnost, da vam telefon pade na skale.

Druga vrsta bolj robustnih ovitkov pa so takšni, ki so vaš telefon sicer sposobni zaščititi, vendar niso tako debeli. Ti ovitki telefon odlično ščitijo pred hujšimi praskami in udarci, hkrati pa vaše naprave ne bodo odebelili tako kot ovitki iz zgornjega odstavka. Običajno so izdelani iz trde zunanje plasti, v notranjosti pa je mehkejši material, na primer silikon, ki pomaga blažiti udarce.

Preklopni ovitki oziroma etuiji

Preklopni ovitki za Samsung Galaxy S8 so zelo lepi, na voljo v različnih videzih in jih lahko pospravite v žep.

Vaš telefon ščitijo z obeh strani, saj prekrivajo tako zadnjo stran telefona kot stranice in celo ekran. Težava večine ovitkov za telefon je, da ne ščitijo tudi ekrana, saj bi s tem, da prekrijejo ekran, onemogočili uporabo funkcije zaslona na dotik, s čimer bi pravzaprav ves telefon postal bolj kot ne neuporaben. Preklopi etui ščiti tudi ekran vašega telefona, ko pa ga želite uporabljati, lahko etui enostavno odprete in že lahko pišete sporočila, brskate po spletu, poslušate glasbo ali gledate film.

Zanimiv dizajn in zaščita telefona z vseh strani pa nista edini dobri lastnosti preklopnega ovitka za telefon. Ponavadi ima tak ovitek tudi žepke, kamor lahko pospravite več kartic in nekaj gotovine, tako da v bistvu poleg zaščite telefona služi tudi kot denarnica. Multifunkcionalnost pa ni nikoli slaba stvar.

Zaščita za steklo

Zaščita za steklo sicer striktno ne spada v kategorijo ovitkov za pametni telefon, a vseeno nudi varovanje in podaljšuje življenjsko dobo vašega telefona, zato je prav, da jo omenimo v tem besedilu. To vrsto zaščite za telefon je najbolje kombinirati še z drugimi vrstami zaščite.

Običajno zaščito za steklo dobite zraven, ko kupite telefon, lahko pa jo kupite tudi posebej. Poskrbite, da boste zaščito za steklo kupili in nalepili čimprej, dokler je vaš telefon še »svež«. Vsaka praska ali udrtina, še tako miniaturna, na ekranu vašega pametnega telefona, lahko povzroči, da zaščite za steklo ne boste morali lepo nalepiti, saj poveča možnost, da se med zaščito in dejanskim ekranom telefona naredijo zračni mehurčki, ki niso le nadležni in neestetski, temveč lahko tudi poslabšajo uporabnost vašega telefona. Debelejše zaščite za steklo lahko nekoliko oslabijo občutljivost vašega zaslona na dotik, vendar ne do te mere, da bi se vam izplačalo ogrožati »zdravje« vašega telefona.