Obnova kopalnice – izziv ali groza?

Obnova kopalnice predstavlja marsikomu poseben izziv, še več ljudem pa grozo in strah. Zakaj? Pa začnimo s slednjimi, pri katerih jih stiska v želodcu, ne samo zaradi velikih stroškov, ki so povezani z obnovo kopalnice, pač pa tudi zaradi dolgotrajnega postopka same obnove. Že res, da danes pravi mojstri poskrbijo, da je obnova kopalnice narejena hitro, pa vendarle, traja nekaj časa. Če se nimate v tem času kje umivati in prati perila, je vsak dan težava, kaj šele tedni. Poznani so primeri, ko so se dogovorili, da bo kopalnica prenovljena v času dopusta. Super. A nemalokrat se je zadeva zavlekla in takrat se lahko planirano veselje, spremni v žalost, jezo in tudi obup.

Vprašanje, ki se marsikomu zastavlja je, ali bom našel pravega mojstra. Nemalokrat se namreč zgodi, da se izbrani izvajalec izkaže, da pa le ni tak mojster. In takrat ne samo, da se zadeva zavleče, stroški lahko zelo narastejo. Prav tako je pametno, da vzamemo v zakup, da če je obnova kopalnice potrebna, da preverimo in po potrebi prenovimo vse instalacije. Tako si že vnaprej preprečimo, da nas bo bolela glava kasneje. Na to vas bi moral opozoriti tudi izbrani izvajalec. Ljudje sicer radi gledamo racionalno in če nas izvajalec opozori na nekaj, takoj pomislimo, da želi zaslužiti na naš račun. Nemalokrat se zgodi, da izberete najlepše ploščice, najbolj praktično kad ali tuš kabino, upoštevamo vse trende na področju kopalnic, ki veljajo v svetu, ker pa nismo upoštevali nasveta po menjavi cevi, se nam po nekem pretečem času zgodi, da je potrebno razbijanje vaše nove kopalnice, ker se je pri sosedu v spodnjem nadstropju,  pojavil velik madež na stropu, ki nakazuje, da zamaka iz naše kopalnice. Zelo neprijetna situacija. Seveda vas lahko na te stvari ni opozoril mojster, ki ste ga izbrali, sami pa se na te stvari ne spoznate. Tudi to je možno. Izbira pravega mojstra, terja kar nekaj časa in vztrajnosti. Zagotovo se vam temu delu splača posvetiti več pozornosti, kot pa iskanju najlepših ploščic.

Obnova kopalnice in z njo povezani stroški so odvisni tudi od drugih stvari. Če recimo kopalnica do sedaj ni imela talnega gretja, je ob generalni prenovi zelo pametno razmisliti tudi o tem. V kopalnici mora biti toplo. Ne pa, da ko stopite izpod tuša,  drgetate. Če vam paše knajpanje, torej menjava tople in hladne vode, si ga le privoščite, toda ko stopite izpod tuša, le malokomu ne paše topel prostor.

Prenova kopalnice v osnovi zahteva različne mojstre ali strokovnjake. Tako s področja elektroinstalacij, vodovodnih instalacij, pa centralne kurjave, nenazadnje pa tudi zidarja, keramičarja in arhitekta ali notranjega oblikovalca, ki vam bo najbolj pametno svetoval kar se same postavitve tiče. Včasih je potrebno vgraditi tudi kakšno okno, ali ga prestaviti, prav tako je s prestavitvijo vrat. Prenova kopalnice zahteva tehten razmislek, ne samo zaradi finančnega in stroškovnega učinka, pač pa tudi praktičnega. Obnova kopalnice je namreč projekt, ki se ga ne lotevate vsakih 5 let, pač pa lahko samo enkrat v življenju. Velikokrat je naslednja generacija tista, ki poskrbi ponovno za tak projekt.

Izbira ploščic je zagotovo zahtevna. Njih se, tako kot samega pohištva, ki se ga naveličamo po parih letih, ne da kar zamenjati. Poleg kvalitete, velikosti ploščic in tega kako bodo položene, je barva zelo pomemben dejavnik. Ta mora vedno ustrezati osebnostim čim več družinskim članom, ki bodo bivali v stanovanju in jo uporabljali.

Seveda pa obstajajo ljudje, ki komaj čakajo, da bo obnova kopalnice stekla. Taki ljudje ponavadi samo obnovo planirajo dalj časa, imajo morda celo dve kopalnici na razpolago, tako da jih morebitna nemožnost uporabe niti ne ovira in moti. Načrtovanju in izbiri notranjega pohištva so lahko namenili več časa, nikamor se jim ne mudi. In nenazadnje, urejeno imajo tudi finančno plat. Naj vam bo v tolažbo, da taki ljudje obstajajo, ampak jih ni dosti.

Če se torej lotite iskanja strokovnjakov s posameznega področja, ki je nujno pri prenovi kopalnice, lahko obupate. Čas, ki ga torej namenite iskanju, je samo en delček projekta. Te strokovnjake je na to potrebno časovno uskladiti in kot se rado zgodi, se marsikomu od njih zadeva kje zavleče in takrat ko bi morali biti vi na vrsti, je šele začel s projektom, ki bi go moral končati že dva tedna nazaj. Vaša mora se šele začne.

Obnova kopalnice zahteva uigran tim strokovnjakov, ki so med seboj usklajeni, da delo nemoteno poteka in je narejeno v zadovoljstvo vseh.

Mi vam lahko pomagamo pri posameznih fazah, lahko pa prevzamemo celotno prenovo, saj sodelujemo z vrhunskimi strokovnjaki na svojih področjih, ki se vsak zase in vsi skupaj trudimo, da bo prenova kopalnice narejena čim hitreje, najbolj stroškovno optimalno. Že na začetku vam bomo svetovali, kaj vse je potrebno narediti, obenem pa vam morebitna novo ugotovljena dejstva, ki bi vplivala na spremembo cene tudi sproti pokazali.

Poleg kompletnih prenov, se ukvarjamo tudi z manjšimi popravili  in adaptacijami, zato poiščite informacije na naši spletni strani oziroma nas kontaktirajte, saj vam bomo z veseljem svetovali.