E skuterji so prihodnost našega časa

e skuterji

Mobilnost, v katero danes štejemo novodobna vozila, je vse bolj v porastu. Tega se zavedajo tako proizvajalci kot tudi kupci oz. uporabniki, katerim e skuterji predstavljajo sodoben način vožnje, nizko porabo ter urbano vožnjo.

In ker je skrb za okolje vedno bolj vprašljiva, se je zanimanje za električna vozila znatno dvignila. Zato, da bi tudi sami imeli nekaj več znanja, vam v nadaljevanju želimo približati temo e skuterji in vam predstaviti pomembne smernice ter ob tem pomagati pri morebitnem nakupu teh modernih enoslednikov.

E skuterji in njihove vrste

Modeli, med katerimi lahko dandanes izbiramo, so moderno oblikovani in primerni že za različne terene, navade ter stile vožnje. Predstavljamo vam tri kategorije, ki jih ti e skuterji obsegajo:

  • Mino: srednji predstavnik svoje kategorije, ki s hitrostjo do 45 km/h, navorom 110 n/m ter močjo do 2,5 kW, omogoča vzpon do 15 °C ter dometa s polno baterijo do 90 km.
  • Mino-B: omogoča 2 modela, z zmogljivostjo 25 km/h in 45 km/h. S podobnimi specifikacijami kot njegov predhodni model pa je edina razlika v dometu. Ta ga nudi do 90 km.
  • Ukko ali električni motor kategorije A1, je predstavljen kot zmogljivejši, pameten ter lahek pomočnik nove generacije. Ob teku je zelo tih, kljub temu da v sebi skriva svojo surovo moč. Vsebuje zmogljiv motor ter dve kameri z zavidljivo velikim spominom. Omogoča hitrost do 93 km/h, kar predstavlja za takšno enosledno vozilo vrhunski dosežek.

Baterije oz. akumulatorji omogočajo različne dosege, glede na številne dejavnike, ki pa so odvisni prav tako od samega modela, načina vožnje, telesne teže voznika, dodatnega tovora, hitrosti vetra, temperatur, in podobno. Svetuje se tudi, da vozite kar se da enakomerno, brez silovitega zaviranja ali pospeševanja. S tem boste prihranili oz. podaljšali število prevoženih kilometrov in v vožnji uživali dlje.

Možnosti subvencioniranja za nakup

Ker so e skuterji okolju prijazni motorji, ki jih poganja električna energija, lahko ob nakupu zaprosite za subvencijo Eko sklada. Sam postopek je zelo enostaven, saj se začne z nakupom in registracijo izbranega vozila. Nato izpolnite in oddate vlogo ter po dveh mesecih prejmete na svoj račun nakazilo s strani Eko sklada. Odločbo pa dobite po treh mesecih. Informacija, da lahko nakup opravite s sofinanciranjem, je že marsikomu pospešila odločitev o tem, da se je odločil za nakup električnega enoslednika.

Nadzor nad vozilom z aplikacijo

Zato, da lahko nadzorujete točne meritve in podatke, ki jih vsebujejo izbrani e skuterji, se lahko odločite za posebno aplikacijo, s katero lahko ob enem pričakujete tudi nekaj dodatnih funkcij. Le-te vam bodo podale koristne in pomembne podatke o vozilu ter vas tako še bolj povezale. Med drugim te obsegajo predviden doseg, polnost baterije in podobno.

Pametna tehnologija je zasnovana tako, da vam omogoča res enostavno uporabo in popoln pregled nad stanjem. Odlična stvar, nad katero so številni uporabniki naravnost navdušeni, je zagon le-tega, ki poteka zgolj s pritiskom na gumb. Omogoča tudi daljinski upravljavec za vklop in izklop alarma ter centralni kontrolni sistem, ki vsebuje mnoge senzorje, zaradi katerih so e skuterji resnično inteligentni.

Kot češnja na vrhu tortice pa so proizvajalci dodali tem lepotcem tudi velik pameten zaslon, ki vam ves čas prikazuje vse potrebne parametre, za varno in brezskrbno vožnjo.

Vzponi in e skuterji

Mnogi bi vprašali, kako pa ti e skuterji zmorejo vožnjo v breg? Zaupamo vam, da so le-ti tako zmogljivi, da glede na vrsto, lahko z lahkoto premagajo nižje kot visoko stopinjske podvige. Vse od 10° do 55° navkreber, bo naravnost enostavno premagati s temi električnimi mašinami.

Cenik

  • Mino z 31 Ah baterijo in 45 km/h, dobite že za 2.899 €,
  • Nubi-B 25 km/h je lahko vaš za 2.999 €,
  • Mino-B 45 km/h pa za 3.199 €,
  • Ukko se giblje od 5.749 € in 4.999 €.

Z Eko sofinanciranjem lahko prihranite od 300 do 750 €.

Je pa res, da so vsi e skuterji, lahko prilagojeni vašim željam in potrebam, zato ne odlašajte in se še danes pozanimajte, kateri bi bil za vas prava izbira.