Zgibanke so lahko odličen promocijski material

zgibanke

Za uspešno poslovanje je ključno to, da imate kar nekaj strank, ki se poslužujejo vaših izdelkov oz. storitev, saj bi brez kupcev oz. uporabnikov vaših storitev dejavnost, s katero se ukvarjate slej ali prej propadla. Zgibanke so odličen način za promocijo vaše dejavnosti oz. produktov; poskrbite za učinkovito razporeditev zgibank po vsej Sloveniji, morda tudi izven naših meja in kaj kmalu boste opazili, da se je število vaših kupcev/ uporabnikov storitev nekoliko povečalo.

Zakaj uporabiti zgibanke?

Kot že rečeno, so zgibanke odličen promocijski material. Če sami ne poskrbite za nekakšno promocijo, vas ljudje pač ne morejo spoznati, torej ne vedo, za vašo dejavnost, zato tudi ne kupujejo pri vas oz. ne koristijo vaših storitev. Za promocijo sicer obstaja več načinov, vse od reklamnih panojev, nalepk, brošur, glas o vaši dejavnosti se lahko širi tudi ustno, preko poznanstev (nekdo je navdušen nad vašimi storitvami ali produkti in to vest pove vsem svojim znancem in prijateljem), zelo učinkovit način promocije pa je tudi zgibanka. Zgibanko lahko oblikujete popolnoma po svojih željah, pomembno pa je, da nanjo navedete svoje kontaktne podatke, kakšen logo tudi ne škodi, vsekakor pa je priporočljivo vsaj na kratko (nikakor ne na dolgo in na široko) opisati, s čim se pravzaprav ukvarjate. Zgibanke lahko potem po pošti pošljete na vse naslove ljudi, ki jih želite doseči oz. obvestiti o svojem delu, lahko pa uberete tudi drugačno strategijo in se npr. odpravite na kakšen množično obiskan sejem ter tam delite svoj promocijski material, morda se odpravite na ulice in ustavljate mimoidoče (zna se sicer zgoditi, da vas ne bodo prav vsi veseli), morda se vam uspe celo dogovoriti s kakšnim podjetjem, npr. avtobusno postajo, da namesto vas deli vaše zgibanke (npr., ko pridejo ljudje po vozovnico, zraven dobijo še vašo zgibanko). Zgibanke lahko najdemo tudi po zdravstvenih ustanovah, kjer pišejo predvsem o zdravstvenih temah, pa v gostinstvu, kjer imate ponekod na mizah zgibanko, na kateri piše (morda je celo naslikano), katere pijače vam ponujajo, nenazadnje jih najdemo tudi v farmaciji – ko kupite škatlico kakšnih zdravil, imate notri vedno lepo prepognjena navodila za uporabo, pa možne stranske učinke itd. Vsekakor je zgibanka zelo uporabna in široko razširjena oblika promocijskega materiala.

Kaj je potrebno upoštevati pri izdelavi zgibanke?

Najprej je potrebno izbrati vrsto tiska – na voljo vam je digitalni in offset tisk. Slednji se uporablja predvsem pri večjih nakladah, digitalni tisk pa omogoča zares hitro tiskanje tudi manjših količin. Res je, da je vse pogosteje uporabljan digitalni tisk, a tudi offset tisk ni kar tako, njegova prednost je namreč tudi da, da omogoča tiskanje na vse vrste papirja, celo na les in plastiko lahko odtiskujete. Ker z zgibankami želite doseči kupce, jih morate estetsko oblikovati, njihova naloga je, da pritegnejo kupca – uporabite barve, vzorce, slike itd. Prav tako je pomembno, kakšen papir izberete za izdelavo zloženk; navaden papir zanje vsekakor ni primeren, ker ni dovolj težak in obstojen. Poleg tega razmislite tudi o ustrezni zaščiti zgibank – če jih boste denimo razdeljevali na sejmih, si nikakor ne morete privoščiti, da bi jih uničil dež ali kakšna druga nevšečnost. Nenazadnje pa se morate odločiti tudi o tem, kakšen format zgibanke želite imeti.

Izdelava zgibank je lahko prvi korak k uspešni promociji vaših izdelkov oz. storitev, za njihovo razdelitev med ljudi pa lahko uporabite različne načine – od klasičnega pošiljanja po pošti, do promocije na sejmih itd. Zgibanke najdemo tudi v gostinstvi in farmaciji (verjetno še kje), preden pa jih izdate, dobro premislite o vseh pomembnih stvareh, ki vplivajo na izgled in privlačnost za ljudi.