Vodka

Ena najbolj priljubljenih alkoholnih pijač na svetu je vodka. Izdelana je z destilacijo fermentiranega žita, krompirja, včasih tudi sadja ali melase sladkorne pese. Vodko običajno pijemo čisto, lahko pa jo uporabljamo tudi v različnih koktajlih. Ima dolgo zgodovino, ki sega v 8. stoletje. Domnevajo, da izvira iz Rusije ali Poljske, v pisnih virih pa je bila prvič omenjena v začetku 12. stoletja. Ime “vodka” izhaja iz ruske besede za “vodo” (водка). Vodka se je prvotno uporabljala kot zdravilno sredstvo, šele pozneje pa je postala priljubljena kot alkoholna pijača. Še danes mnogi menijo, da je “bolj zdrava” izbira od drugih žganih pijač.

Vodka

Kako se izdeluje?

Običajno je izdelana iz žita, lahko pa tudi iz krompirja ali sadja. Najpogosteje se uporablja rž, priljubljena pa sta tudi pšenica in ječmen. Krompirjeva vodka je bolj blagega okusa kot žitna in pogosto velja za bolj kakovostno. Sadne vodke so manj pogoste, vendar so lahko narejene iz katere koli vrste sadja. Vsebnost alkohola v vodki je lahko zelo različna, vendar običajno znaša okoli 40 %. Gre za vsestransko uporabno žganje in jo lahko uporabljamo na različne načine. Ne glede na to, ali jo želite uživati čisto ali pa jo zmešati v koktajlu, je na voljo prava za vas. Na kaj še čakate? Vzemite steklenico vodke in začnite raziskovati!

S čim se lahko meša?

Vodko lahko z drugimi pijačami mešate na različne načine, odvisno od vaših želja. Če želite slajšo pijačo, lahko vodko zmešate s sadnim sokom ali gaziranimi pijačami. Če želite bolj osvežilno pijačo, jo zmešajte s Tonic waterjem. Za močnejšo pijačo pa lahko vodko vedno dodate svojemu najljubšemu receptu za koktajl. Ne glede na to, kako jo radi pijete, je vsekakor vsestransko žganje, ki ga lahko uživate na veliko različnih načinov. V nadaljevanju je opisanih nekaj vrst vrhunskih vodk.

Vodka Grey Goose

Ni skrivnost, da vrhunska vodka ni poceni. Toda ko želite navdušiti svoje goste ali uživati v razkošnem večeru, z Grey Goose ne morete zgrešiti. Ta francoska znamka vodke je destilirana iz najboljše pšenice in ustekleničena v znameniti regiji Cognac. Rezultat je gladko, čisto žganje s pridihom sladkosti. Grey Goose bo zagotovo popestril vsako priložnost, ne glede na to, ali ga uživate čistega ali vmešanega v svoj najljubši koktajl. Ko si boste naslednjič želeli privoščiti razvajanje, posezite po steklenički Grey Goose. Vaše brbončice vam bodo hvaležne.

Finlandia Platinum

Če iščete gladko, čisto in razkošno vodko, je Finlandia Platinum odlična izbira. Destilirana na Finskem iz najboljših sestavin je odlična za uživanje v čistem stanju ali v vašem najljubšem koktajlu. Ker gre za tako vrhunsko vodko, je tudi odlično darilo za zahtevnega ljubitelja žganih pijač v vašem življenju. Če želite privoščiti sebi ali nekomu posebnemu, še danes kupite steklenico Finlandia Platinum. Ne boste razočarani.

Smirnoff Red Label

Smirnoff Red Label je ena izmed najbolj priljubljenih znamk vodke na svetu, v kateri že več generacij uživajo obiskovalci zabav. Zaradi svojega svežega in čistega okusa je odlična izbira za mešanje v vaših najljubših koktajlih. Vodka Smirnoff Red Label je odlična izbira, ne glede na to, ali iščete osvežilno poletno pijačo ali prijeten zimski koktajl. Klasični koktajl je preprost za pripravo in vedno osvežujoč. Preprosto zmešajte dva dela vodke Smirnoff Red Label z enim delom suhega vermuta. Eleganten koktajl Cosmopolitan je odlična izbira za ljubitelje, saj bodo navdušeni nad tem preobratom klasičnega recepta. Preprosto zmešajte dva dela vodke Smirnoff Red Label z enim delom brusničnega soka. Tretji koktajl, ki ga predstavljamo, je bogat in kremast koktajl in je kot nalašč za zimske večere. Preprosto zmešajte dva dela vodke Smirnoff Red Label z enim delom kavnega likerja, enim delom Baileys Irish Cream in kančkom smetane. Postrezite z ledom in po želji okrasite z naribano čokolado. Ne glede na to, za kakšno priložnost se odločite, da vodko Smirnoff Red Label vključite v svoj repertoar pijač!