Spletno gostovanje na SSD pospešenih strežnikih

Če si lastite spletno stran, imate najverjetneje zakupljeno tudi spletno gostovanje. To poleg domene in SSL certifikata predstavlja enega izmed treh osnovnih elementov, ki so potrebni za uspešen spletni nastop. Pa veste, ali vam ponudnik omogoča le klasično gostovanje ali je le-to SSD pospešeno? Podatek boste še najhitreje odkrili tako, da se z vprašanjem obrnete kar neposredno na ponudnika.

Ali veste, zakaj je sploh tako pomembno, da izberete SSD gostovanje? Razlog je povsem preprost. Gre zgolj za to, da so v strežnik vgrajene SSD diskovne enote, ki so od klasičnih HDD enot mnogo hitrejše. Zaradi povsem druge tehnologije, pri kateri ni vrteče se magnetne plošče in bralno-pisalne igle, tako branje kot tudi zapisovanje podatkov poteka mnogo hitreje. Posledično deluje hitreje tudi vaša spletna stran, kar je danes izjemnega pomena.

Zagotovo se vam je že kdaj zgodilo, da ste prek telefona ali tablice želeli obiskati kakšno stran, ki pa se ni in ni hotela naložiti. Ali pa ste morali po vsakem kliku čakati (pre)dolgo časa, da se je vsebina končno prikazala. Kaj ste v takšnem primeru storili? Najverjetneje ste stran po hitrem postopku zapustili, da niste po nepotrebnem izgubljali časa, pa tudi za vaše živce čakanje najbrž ni bilo najboljše. Skratka, dejstvo je, da je hitrost nalaganja spletne strani danes izjemno pomemben dejavnik, ki ga nikakor ne smete zanemariti.

In na tem mestu SSD spletno gostovanje pride še kako do izraza. Seveda si zgolj z zakupom SSD gostovanja še ne boste zagotovili hitrega delovanja strani, imeli pa boste odlično osnovo, da to dosežete. Poskrbeti boste morali tudi za optimizacijo hitrosti same spletne strani, na primer z učinkovito ureditvijo predpomnjenja, uporabo stisnjenih slik v ustreznih dimenzijah, minifikacijo HTML, CSS ter JS datotek in tako dalje.

Priporočamo: SSD gostovanje Prasicek.si

Če paketa gostovanja še niste zakupili ali pa s trenutnim ponudnikom niste zadovoljni, vam svetujemo, da se odločite za spletno gostovanje Prasicek.si. Gre za zelo cenjenega ponudnika, ki je v Sloveniji kot eden izmed prvih klasično gostovanje nadomestil s hitrejšim SSD gostovanjem. Podjetje je hkrati tudi registrar domen, kar pomeni, da lahko pri njem registrirate tudi domeno. Izbirate lahko med več kot 600 različnimi domenskimi končnicami, najbolje pa je to, da so cene pri Prasicek.si zares ugodne.

Kar se tiče spletnega gostovanja, podjetje ponuja dve storitvi:

  • deljeno SSD gostovanje – primerno za večino uporabnikov,
  • reseller SSD gostovanje – primerno za spletne mojstre in večje spletne agencije.

Na voljo so različno veliki paketi, od začetnega z 1 GB prostora pa vse do poslovnega s 40 GB prostora. Med reseller paketi pa najmanjši paket ponuja 7,5 GB prostora, največji pa kar 60 GB. Posebnost reseller gostovanja je v tem, da naročniku omogoča nadaljnjo prodajo. Tako naročnik zakupi določen prostor na spletu, ga razdeli na manjše enote, te pa po lastno določenih cenah prodaja naprej. Omenjena storitev je primerna predvsem za spletne agencije, ki se ukvarjajo z izdelavo spletnih strani, saj omogoča enostavno ustvarjanje dodatnih prihodkov.

Vrnimo se k deljenemu SSD gostovanju, ki več kot zadošča večini naročnikov. Poleg zmogljivih strežnikov in ugodnih cen se Prasicek.si lahko pohvali tudi z nadzorno ploščo cPanel, do katere dobi dostop vsak naročnik gostovanja. Nadzorna plošča omogoča preprosto upravljanje z zakupljenim paketom gostovanja, kreiranje e-poštnih predalov, pregledovanje e-pošte prek brskalnika, izbiro poljubne PHP verzije, hitro namestitev spletne strani (npr. WordPress) in podobno. Če se boste odločili za spletno gostovanje Prasicek.si, si boste lahko znotraj nadzorne plošče cPanel namestili tudi brezplačen SSL certifikat.

Ko pišemo o ponudniku gostovanja Prasicek.si, ne moremo mimo odlične ekipe za podporo naročnikom. Ta je dostopna vse dni v letu, tudi ob vikendih in praznikih (24/7). Na tem področju podjetje ni znano zgolj po strokovnosti in prijaznosti, temveč tudi po hitri odzivnosti. Ko gre kaj narobe, je namreč še kako pomembno, da je naročnik pomoči deležen v kar se da kratkem času.

Ali vaša spletna stran deluje počasi, zato bi jo radi prenesli k Prašičku? Postopek je zelo enostaven in hiter, saj morate le kontaktirati ponudnika in mu zaupati svojo željo. Ta vas bo povprašal po dostopnih podatkih do paketa gostovanja pri trenutnem ponudniku, nato pa bo vašo spletno stran brezplačno prenesel na enega izmed svojih, SSD pospešenih strežnikov.