Največji strošek v našem stanovanju predstavlja ogrevanje, saj se ogrevamo skoraj 200 dni v letu. Kako bi bilo videti, da bi v sobah sedeli v bundah in nas bi zeblo. Zato že čez leto včasih moramo razmišljati katero ogrevanje je za naš proračun najcenejše. Lahko pogledate na ogrevanje Termoshop ter se odločite kaj je za vas najprimernejše.

Danes si ogrevamo stanovanja na različne načine, nekateri na kurilno olje, mogoče kdo na plin, na drva, na lesene sekance, pelete, nekateri na električne radiatorje, vedno več pa s toplotnimi črpalkami. Če se odločite za toplotno črpalko, je danes najcenejši vir ogrevanja, saj lahko privarčujete tudi vse do 75 %. Še vedno pa se nas največ ogreva na centralno ogrevanje, da imamo po stanovanjih radiatorje ter v določenem prostoru peč na drva, pelete ali še vedno nekateri vztrajajo na olje. Radiatorji morajo biti nameščeni tako, da zrak kroži neovirano in s tem mi pridobivamo tudi toploto. Največ krat je namestitev pod oknom. Pred ali nad radiatorji ni dobro dajat pohištva ali druge opreme, če hočemo, da dobimo toploto v naš prostor.

ogrevanje

Nekateri se tudi vedno bolj odločajo za talno gretje, saj je pozimi še kako dobro došlo, posebej v kopalnici. Ogrevanje prostorov mora biti dobro premišljeno in načrtovano. Zato dobro premislite kakšno ogrevanje je za vas primerno, tako tudi kaj je cenovno primerljivo. Sami veste koliko dni morate ogrevat stanovanje, in kurjava ni naj bolj poceni. Zato se pravilno odločite že danes, da ne boste kasneje obžalovali, da sosed porabi manj denarja za ogrevanje. Drugače je v blokih, tam ne moremo mi  določat, kaj je ceneje za nas. Če le lahko nekaj denarja privarčujemo je to pri ogrevanju. Za spremembo se lahko vedno odločimo, samo poiščemo kvalitetnega proizvajalca oziroma podjetje in nam pridejo vse uredit.