Kako v nekaj potezah z ličili ustvariti popoln videz

Eno od najpogostejših vprašanj pri uporabi ličil je, kako jih uporabiti in z njimi v nekaj minutah ustvariti svež videz. Posebno je to aktualno v jutranjem času ko se je pred odhodom v službo potrebno na hitro urediti. Ali je to res mogoče?

Od trenutka ko boste prebrali ta članek bo ličenje veliko bolj enostavno, kajti izdal vam bom nekaj skrivnosti na osnovi katerih bo videz vašega obraza poleg tega da bo videti popoln, videti še svež in spočit. Kako to v nekaj potezah narediti bom pojasnil v nadaljevanju. Pred tem pa naj predstavim 5 ključnih dejavnikov, ki bi jih pred ličenjem morala poznati vsaka ženska.

  1. Priprava kože pred ličenjem je ključnega pomena. Čiščenje in vlaženje kože sta pomembna dejavnika, ki pripomoreta da se ličila kože primerno oprimejo, skozi dan jo ohranjajo svežo in prožno ter napeto in med ostalim se z uporabo vlažilne kreme zagotovi, da se ličila skozi dan ne razkrajajo.
  2. Korektura je osnovni segment za ustvarjanje popolnega videza. Izdelki, ki se za to uporabljajo imenujemo korektorji. Slednji omogočajo da se določene nepravilnosti ali barve, ki se na posameznih predelih obraza pojavijo skrijejo ali nevtralizirajo.
  3. Tekoči pudri ali pudri v kremi morajo vedno biti zaključeni s pudri v kamnu ali v prahu. Koža se tako ne sveti medtem ko ličila postanejo obstojnejša.
  4. Ten barve obrvi naj bo zmeren. Pravilo uporabe ličil za dnevne oziroma poslovne priložnosti pravi, da je manj več. Temnejša kot je barva obrvi, starejši bo videti obraz.
  5. Rdečila za lica naj bodo v čim bližjem barvnem odtenku šminke. Tako ličila delujejo skladno in urejeno, kar v primerni kombinaciji z oblačili ustvarja eleganco.

Pomen uporabe ličil je bistveno večji kot si mnogi zamišljajo. Poleg prekrivanja določenih nepravilnosti na obrazu ustvarjajo boljše počutje uporabnikov, so v pomoč pri pridobivanju samozavesti, nekaterim dajejo občutek uniformiranosti in predvsem razkrivajo določeno kulturo, karakter in značaj posameznika. Kaj več o tem bom razkril v naslednjih člankih.

Številnim uporabnikom veliko bolj kot razumevanje uporabe ličil predstavlja njihov izbor. So različnih kakovosti, cenovnih razredov in prilagojena so točno določenim ciljnim skupinam uporabnikov. Izbor postaja vse večji, kajti trendi se nenehno spreminjajo in zahtevajo od posameznika poznavanje določenih veščin. Želite izvedeti kateri so trije preprosti triki, da boste videti lepše in bolj mladostne?

  1. Tik po uporabi vlažilne kreme uporabite prajmer, torej izdelek ki površino kože zgladi in zagotavlja obstojnost ličil.
  2. Z najsvetlejšim korektorjem posvetlite predele smejalnih gubic, vdolbino pod spodnjim predelom nosu in med ustnico, senco pod spodnjo ustnico in po potrebi sence, ki se pojavljajo na zunanjih robovih spodnje ustnice. Obraz je po tovrstnem postopku videti svež in mladosten.
  3. Linije obrvi in ustnic morajo biti simetrične. Leva in desna stran morata biti enaki in predvsem pri ustnicah je pomembno uskladiti njihovo velikost med zgornjo in spodnjo.

Pred zaključkom pa naj opišem še nekaj pomembnih informacij, ki vam bodo koristile predvsem pri izboru izdelkov. Eno od pomembnih pravil pravi, da bolj kot je koža zrela (starejša) redkejši po sestavi naj bodo izdelki. Ne glede ali gre za korektorje oziroma pudre gostejši gubice poudarjajo medtem ko redkejši in za odtenek svetlejši jih ublažijo. Izdelek s katerim lahko ustvarite dodaten pomen vašemu videzu se skriva v korektorju in sicer v obliki črtala. Z njim lahko obrobite obrvi in tako ustvarite popolnejšo obliko ali obrobite zunanje predele ustnic. Po izvedenem postopku veliko lažje ustnice izoblikujete z izbranim barvnim črtalom medtem ko se šminki na tak način zagotovi, da se ne razlije čez predhodno oblikovan rob ustnice.

Za konec pa še koristen nasvet za vsakogar, ki ličila uporablja, postopki ličenja morajo vedno biti prilagojeni posamezni strukturi obraza, zato priporočam, da v koliko ličila uporabljate vsakodnevno, da obiščete strokovnjaka vizažista, ki vas bo naučil kako ličila prilagajati potrebam ki jih vaš obraz ima, željam ali zmožnostim s katerimi lahko ličila kasneje samostojno izbirate in uporabite. Vizažist vam bo točno pojasnil katerim predelom obraza morate posvetiti več pozornosti in kako zagotoviti, da bodo ličila na obrazu obstojna in da bodo zagotavljala popoln videz skozi ves dan.

Evgen Gec

Vizažist

www.studioaktiva.com