Garažna vrata nudijo varnost vašemu domu

Garažna vrata

Garažna vrata v vašem domu ali poslovni stavbi morajo nuditi varnost. To pomeni, da so varna proti vlomom in tudi proti udarcem, naletom ter da so tako izdelana, da nič ne more poškodovati uporabnikov. To še posebej velja za dvižna garažna vrata, ki imajo lahko nekatere dele pri vzmeteh, ki znajo odleteti, če vzmet poči. Zato so kakovostna garažna vrata izdelana tako, da je mehanizem za odpiranje v žlebu, iz katerega potem drobci ne bodo odleteli na vse strani v primeru, da se mehanizem pokvari ali zdrobi, kar je zelo redko pri dobrih vratih. Kakovostna vrata imajo 10 letno garancijo na vzmeti in motorni mehanizem, kar vam veliko pove o varnosti in kakovosti teh vrat.

Kakovostna garažna vrata so varna vrata

Vrhunska garažna vrata so zdelana po naročilu iz materiala, ki vam ustreza. Lahko so kovinska ali lesena in tudi v kombinaciji s steklom. Teh kombinacij je lahko res veliko. Odvisno je kaj potrebujete, koliko svetlobe v garaži in kakšen izgled. Če imajo vrata steklo, boste tudi lažje videli, kaj je zunaj in odreagirali po potrebi.

V modernih časih so najbolj iskana dvižna vrata, ki omogočajo vstop v garažo in izstop na udoben način s pomočjo daljinskega upravljalnika. Prednost tega je, da vam v slabem vremenu ni treba zapustiti vozila. Tako ohranjate svoje zdravje in premoženje, ker tudi avto ne bo moker znotraj, pa še vaša obleka bo suha. S tem boste preprečili marsikateri prehlad.

Pri izdelavi kakovostnih garažnih vrat se najbolj gleda na varnost uporabnika. Ker je dvižni mehanizem občutljiv na obremenitve in ga poganja motor, se lahko pokvari. Poleg tega je najbolj nevaren del dvižnih vrat vzmetenje, ki se lahko polomi ter odleti v prostor in rani uporabnika. Zato so kakovostna dvižna garažna vrata tako zaščitena, da se to ne more zgoditi in vsi delčki vzmeti ter dvižnega mehanizma ostanejo v varnostnih žlebovih.

Varnost predstavljajo tudi varnostni senzorji pri dvigovanju in spuščanju vrat, ki zaustavijo vrata v primeru, da zaznajo gibanje okoli vrat v trenutku, ko se morajo odpreti ali zapreti. Kakovostna vrata imajo 10 let garancije na vzdržljivost vzmeti in motornega pogona.

Katera vrata so najbolj trdna?

Ko kupujete garažna vrata, jih zagotovo kupujete za dolgo časa. Pri tem vas bo zanimalo, koliko časa bodo zdržala in če so varna pred vlomilci? To je odvisno seveda od kvalitete materiala in izvedbe vrat. Nekatera garažna vrata so zaščitena z dodatnimi kovinskimi oporniki na notranji strani in so varna pred vlomilci.

Najbolj se splača kupiti kovinska ali lesena garažna vrata, ki so najbolj trdna in tudi najbolj obstojna. Hkrati se taka vrata z lahkoto tudi obnovi po potrebi, če pride do odrgnin, naletov ali neugodnih vremenskih vplivov. Namesti se jih hitro in preprosto.

Kako izbrati prava vrata za vašo hišo?

Če boste sledili zgornjim namigom, boste izbrali kakovostna in varna vrata za dolgo časa, poleg tega pa pazite še na to, kako bodo zagledala. Dejansko se  vam s tem ni treba ukvarjati razen, da mojstru naročite, naj garažna vrata naredi po vašem okusu. Pri tem bo seveda pazil na celosten izgled hiše, saj so vrata za vašo garažo na voljo v različnih odtenkih, velikostih in izvedbah.

Če imate večjo hišo ali blok, imate lahko tudi več garaž. Za te primere se vgradijo garažna vrata, ki so ena ob drugi ali pa nekoliko ločena med seboj, vendar po izgledu enotna.

Vrata bodo naredili po naročilu posebej za vas in vaš primer, zato je treba najprej si ogledati, kje bodo nameščena in kako velika bodo. Lahko se nadomestijo stara ali se namestijo na novogradnjo. V vsakem primeru bodo sodila k hiši. Priporoča pa se, da naj bodo malo večja, zaradi lažjega prehoda skoznje. Ker so izdelana tako, da zavzamejo le malo prostora, boste na prostoru pridobili in bodo lahko vrata večja ter bolj udobna za uporabo.