Zakaj spremljati dnevni horoskop?

Eden izmed načinov napovedovanja prihodnosti je tudi dnevni horoskop, ki ga bomo v tem članku podrobneje predstavili. Vprašanja o prihodnosti spadajo v tisti sklop vprašanj, ki si vsaj kdaj zastavi prav vsak, saj prihodnost predstavlja nekaj neotipljivega, nesigurnega. Želja mnogih je, da bi lahko videli v prihodnost, saj bi tako lažje sprejemali pomembnejše odločitve. Za napovedovanje prihodnosti obstajajo različne taktike, katerih zanesljivost je predmet številnih polemik med zagovorniki in nasprotniki posamezne strategije.

Kaj je horoskop?

Horoskop je ena izmed možnosti napovedovanja prihodnosti. Dnevni horoskop napovedujejo s pomočjo živalskega kroga, ki ga predstavlja namišljen pas na nebu. Poteka 8 stopinj stran od navidezne poti Sonca, imenovane ekliptika, hkrati pa vsebuje tudi navidezne poti Lune in nekaterih drugih planetov. Ta krog imenujemo zodiak in ga poznata tako astronomija, kakor tudi astrologija. Glede na položaj Sonca, Lune in nekaterih drugih planetov, zodiak sestavlja 12 živalskih znamenj, ki jih v astrologiji imenujejo astrološka znamenja. Glede na položaj prej omenjenih vesoljskih teles ima vsako znamenje svoje časovno obdobje v letu. Glede na to, v katerem znamenju zodiaka je bilo Sonce na dan, ko ste se rodili, imate določen horoskop. Glavna naloga horoskopa je torej ta, da natančno pokaže položaj posameznika v zodiaku glede na trenutni čas.

Kako horoskopsko znamenje vpliva na vas?

Po besedah sestavljalcev horoskopa ima vsako astrološko, oziroma horoskopsko znamenje svoje značilnosti. Na to vpliva položaj nebesnih teles do vašega znamenja v zodiaku. Na podlagi teh značilnosti in položaja nebesnih teles na določen dan, sestavijo dnevni horoskop.

OVEN (21. 3. – 20. 4.)

Za ovne je značilno, da so pogumni in temperamentni. So polni energije in rojeni voditelji.

BIK (21. 4. – 20. 5.)

Biki naj bi bili trmasti, vztrajni in neomajni v svojih odločitvah.

DVOJČEK (21. 5. – 21. 6.)

Dvojčki so zelo duhoviti, polni energije. Prav tako jih zanima veliko različnih stvari, saj so zelo radovedni.

RAK (22. 6. – 22. 7.)

Raki delujejo premišljeno in imajo dobro intuicijo. Radi imajo družinsko življenje in so navezani na dom. So čustveni in marsikdaj tudi muhasti.

LEV (23. 7. – 22. 8.)

Levi so samozavestne osebe, ki znajo živeti življenje na polno.

DEVICA (23. 8. – 22. 9.)

Device naj bi bile rojene perfekcionistke. Nagnjene so k popolnosti in so pogosto kritične do sebe in drugih.

TEHTNICA (23. 9. – 22. 10.)

Tehnice naj bi bile neodločne, hkrati pa se rade pogovarjajo in se dobro odrežejo v razpravah, saj so pripravljene poslušati različna mnenja.

ŠKORPIJON (23. 10. – 21. 11.)

Znamenje z neskončnimi zalogami energije.

STRELEC (22. 11. – 20. 12.)

Večni optimisti, navdušeni nad svetom.

KOZOROG (21. 12. – 19. 1.)

Kozorogi naj bi bili zelo praktični. Prav tako so pri svojem delu disciplinirani in preudarni.

VODNAR (20. 1. – 18. 2.)

Vodnarji naj bi veljali za idealiste, ki niso obremenjeni s svetom in čustvi.

RIBI (19. 2. – 20. 3.)

Ribe naj bi bile neodločne in omahljive, a hkrati zelo ustvarjalne.

Zakaj dnevni horoskop?

Danes poznamo več vrst horoskopov. Nekatere delimo glede na to, kolikšna je njihova natančnost, torej ali so bolj splošni ali bolj personificirani.

V splošnem pa je najbolj znana delitev horoskopov glede na časovno obdobje, za katerega napovedujejo prihodnost. To so dnevni horoskop, tedenski, mesečni in letni horoskop. Seveda pa se tudi ti horoskopi med seboj razlikujejo glede na različna področja. Tako je lahko horoskop splošni, ljubezenski, poslovni, finančni …

Kako sestavijo dnevni horoskop?

Horoskopa ne more sestaviti kar vsak, saj je za to potrebno veliko znanja. Da lahko astrolog izriše dnevni horoskop mora torej dobro poznati pomen položaja nebesnih znamenj, poleg tega pa mora upoštevati še karakterne lastnosti določenega znamenja. Za sestavljanje javno dostopnega horoskopa upošteva le to, pri izdelavi osebnega horoskopa pa bo astrolog za čim bolj natančno napoved prihajajočih dogodkov, potreboval več vaših osebnih podatkov, med drugim tudi uro in ne le dan rojstva.

Ko astrolog izriše položaj nebesnih teles, je čas, da začne z napovedovanjem prognoz za prihajajoče obdobje (dan). Pomembno je, da astrolog obvlada svoje delo, saj mora iz položaja nebesnih znamenj razbrati ali vas bodo sprejeli na novo delovno mesto, se vam obeta kaj novega v ljubezni in ali vam bodo odobrili kredit.

Zato morate upoštevati, da dnevni horoskop, ki si ga lahko mimogrede preberete v časopisu ali na spletu, ni nujno 100 % natančen, saj je sestavljen za večjo skupino različno starih ljudi, ki jih druži to, da so se rodili v enakem časovnem obdobju glede na koledar. Tak horoskop predstavlja neko usmeritev glede na značilnosti, ki veljajo za celotno skupino. Če pa si želite bolj natančnih informacij o napovedih glede vaše prihodnosti, pa se obrnite na astrologa, ki vam bo lahko izdelal osebni horoskop.

Dnevni horoskop je ena izmed tehnik napovedovanja prihodnosti s pomočjo upoštevanja položaja nebesnih teles in predvidenih karakternih lastnosti posameznih horoskopskih znamenj. Poznamo več vrst horoskopov, med katerimi so nekateri bolj, drugi manj zanesljivi, saj nekateri upoštevajo več osebnostnih značilnosti posameznika, drugi pa so bolj splošni in so namenjeni širši javnosti. V javnih občilih in na internetu se največkrat srečamo z dnevnim horoskopom. Dnevni horoskop se spreminja vsak dan in je največkrat splošne narave.