Vrhunske debelinke za lesno proizvodnjo

debelinke

Debelinke so različni skobeljni stroji. Te se potrebuje v mizarskih delavnicah, tam je nujno, da jih imajo. Na tej povezavi pa boste našli kakovostne debelinke po ugodni ceni zato nujno pobrskajte po spletu, kaj  vse je na razpolago. Debelinke znamke SCM skupine so različnih širin. Dejansko so delovne površine različne in pa tudi izvedbe strojev so nekoliko drugačne in prilagojene določenim delom. Vsaka debelinka pa lahko dela s tremi različnimi skobeljnimi glavami.

debelinke

Debelinke so lahko navadne ali pa spiralne. Tiste iz serije Minimax pa so široke od 410 in vse do 520 milimetrov, nekatere verzije pa so tudi di 630 milimetrov. Kaj pravzaprav je debelinka? Ta zanimiv izraz v mizarstvu označuje skobeljni stroj za mizarje, ki se s tem poslom ukvarjajo profesionalno in izdelujejo izdelke iz lesa, kot so kuhinje, omarice, predalnike in druge lesene predmete, ki jih potrebujemo v gospodinjstvu, hiši ali v pisarnah in delavnicah. Debelinke so sestavni del tega, ker omogočajo delo z ranimi lesenimi deskami, ki se na njih obdelujejo in režejo ter skobijo.

Debelinke so vrhunski stroji, ki skobijo na določeno debelino. Takrat material postane teke višine, kot jo mizar potrebuje za izdelavo določenega predmeta. Tak stroj se lahko premi z običajno skobeljno glavo. Včasih pa se uporablja tudi spiralna glava. Ta glava precej zmanjša hrup ter tudi količino odpadnega materiala, kar je zelo zaželeno zadnje čase. Zato tudi izboljša kakovost obdelanega materiala. Hkrati se lahko optimalno obdelajo še grče.

Najkakovostnejše debelinke so tudi najbolj cenovno v visokem rangu. Pri teh debelinkah je serijsko vgrajena pnevmatska nastavitev vlečnih valjev. Ima tudi precej boljši programator z inkrementalnimi merami, kar jo razlikuje od drugih debelink, ki so cenovno v nižjem rangu. Ta stroj je tudi izjemno močan.

Debelinke iz serije CLASS so stroji, ki so namenjeni za profesionalno uporabo, zato jih kupujejo največ večji obrtniki in podjetja. Ti storij so primerni za delo v več izmenah v proizvodnjah zato jih najdemo največkrat v večjih lesnih obratih. Pri ter strojih je pomik obdelovanca nastavljiv preko ferkvenčnega pretvornika.

Debelinke iz serije NOVA pa imajo delovno površino široko 630 mm. Če spadate med take mizarje, ki vsak dan skobite večje količine masivnega lesa, potem je ta stroj čisto pravi za vas. Običajna oprema ne največkrat navadna glava, ki pa jo lahko zamenjate tudi za tersa glavo in tudi za Xylent spiralno glavo. Skratka to je stroj, ki bo zadovoljil še tako zahtevne uporabnike in proizvodnjo, ki teče ves čas in se ne prekine, kajti ta stroj je izjemno vzdržljiv ter narejen za dolge proge. Več kot dela, bolje mu gre.

Če pa potrebujete majhno debelinko, je tudi takšna na voljo za majhne obrtnike in za delo doma. Manjša debelinka ima delovno širino 410 mm. Njena odlika je, da ima štiri podporne stebre. Je v različnih možnostih izvedbe skobeljne glave, to pomeni, da lahko vpnete navadno skobeljno glavo, Tersa ali tudi Xylent glavo. Vsekakor pride za manjša dela ta stroj izjemne prav, tako pri malih obrtnikih kot morda tudi pri večjih, ki imajo včasih tudi kakšna manjša naročila in ni smiselno zaganjati velik stroj, ki je namenjen masivni proizvodnji.