Zobni mostiček, nadomesti izgubo zob

zobni mostiček

Ko nam manjka kakšen zob, se zobozdravniki odločijo na podlagi manjkajočih razne zobne dodatke. En taki je tudi zobni mostiček, ki lahko nadomesti naš manjkajoči zob. Na spletni strani https://www.doktor1a.com/zobni-mosticek/ si lahko preberete kako vse skupaj poteka. Lahko pa se tudi pri njih naročite na pregled, če imate kakršne koli težave glede zob. Ko nam manjka kakšen zob, nam ni najbolj prijetno, se ne počutimo v redu. Pri določenih zobozdravnikih moramo tudi čakati par let, da dobimo manjkajoči zob, pa če je to proteza, implantat ali mostiček. Ker pa denar uredi vse, si lahko vse skupaj plačamo in imamo vse narejeno zelo hitro.

Že ime nam pove, zobni mostiček, kako naj bi to zgledalo. To je fiksni protetični nadomestek, ki nadomešča naše izgubljene zobe. Zato dokler imamo zdrave zobe, jih čuvajte, redno obiskujte zobozdravnika, ter skrbite za higieno. Ko izgubimo prvi zob in ne gremo nikamor, nam lahko izguba zob samo sledi. Pridejo razne težave, bolečine, slaba volja. Na koncu pa bi radi takoj vse imeli narejeno in nič plačevali. Ampak to ne gre tako, zato poskrbite za svoje zobe, da zobni mostiček ne bo potreben v vaši ustni votlini. Kako je sestavljen mostiček? Iz dveh zobnih prevlek in enega ali več vmesnih členov. Uporablja se kot žvečna funkcija oziroma obnaša se kot vaš prejšnji zob.

zobni mostiček

Na obeh straneh, mora biti zob, ki je zdrav in živ, da lahko uredijo zobni mostiček. Če vaši zobje niso zdravi in se ne dajo popraviti oziroma zdraviti, so lahko tudi vsadki. Takrat se ne rabijo nič brusiti, kot vaši zobje. Preden vam bo sploh zobotehnik naredil zobni mostiček, vas bodo o vsem seznanili, vam vse predstavili. Brez zob lahko ostanemo hitro. Lahko smo krivi sami, kakšna nezgoda, mogoče bolezen. Ampak takoj obiščite zobozdravnika, da se odloči za pravilno zdravljenje. Higiena pa je vedno na prvem mestu.