Zakaj se odločiti za spalnice izdelane po meri?

spalnice po meri

V tem prispevku bomo našteli nekaj glavnih razlogov zakaj se je pametno odločiti za spalnice po meri, saj opažamo, da le te zanimajo veliko ljudi. To nas je vzpodbudilo, da pripravimo ta prispevek, da razčistimo nekaj glavnih dilem glede te teme. Če vas zanima ponudba za spalnice po meri bo najbolje, da se nikoli ne omejujete le na enega ponudnika, pač pa da vedno dobro premislite in povprašate pri več različnih ponudnikih, če bi vam lahko pripravili ponudbo, saj boste tako lahko primerjali cene, kot tudi ponudbo kot tako. Izjemno pomembno je torej pridobiti več ponudb, saj če se boste zaleteli v prvo obstaja velika verjetnost, da le ta ne bo najboljša, kar bi jo na trgu lahko dobili.

Prvi in glavni razlog zakaj izbrati spalnice po meri

Spalnice po meri so narejene točno tako, kot to ustreza vam in vašemu prostoru. Omogočijo vam, da maksimalno izkoristite prostor, ki vam je na voljo in to je tisto, kar predstavlja glavno prednost v primerjavi s pohištvom, ki ga lahko kupite v enem izmed salonov pohištva. Takšno pohištvo je običajno že izdelano in vprašanje je, ali bo popolnoma ustrezalo dimenzijam vašega doma. Če boste pridobili nekaj ponudb različnih mizarjev za spalnice po meri, boste opazili, da so cene za takšno pohištvo običajno nekoliko višje, kot to velja za pohištvo, ki je že izdelano (torej pohištvo iz salonov pohištva itd.) Pohištvo izdelano po naročilu je dražje zato, ker si mora mizar vzeti več časa, prav tako pa bo to pohištvo popolnoma presonalizirano vašim potrebam in to seveda ne bo ravno poceni. Dejstvo pa je, da boste s pohištvom, ki bo narejeno po meri najverjetneje zelo zadovoljni, le to pa bo imelo verjetno daljšo življenjsko dobo. To pa pomeni, da bo takšno pohištvo na dolgi rok lahko celo cenejše, kot neko običajno, že v naprej izdelano pohištvo, kar pa seveda ima svojo vrednost.

spalnica po naročilu

Kako pa izbrati najboljšega mizarja?

Če ste se odločili, da boste kupili spalnice po meri, ste se morda sedaj znašli v dilemi, ker niste ravno prepričani, katerega mizarja oz. bolje rečeno kateremu mizarju bi zaupali to delo. V Sloveniji imamo veliko kakovostnih mizarjev, ki vam bodo pri tem opravilu z veseljem priskočili na pomoč, vprašanje pa je, koliko ste sami pripralvjeni plačati za takšno storitev. Mizarjev, ki znajo izdelati kakovostno spalnico po meri in seveda tudi preostale kose pohištva je zelo veliko. Vprašanje pa je, ali ste pripravljeni plačati ceno, ki vam jo bodo postavili. Nemalo je namreč mizarjev, ki svoje delo zelo cenijo in zato tudi cene precej “navijejo”. Če boste iskali mizarja, ki je kakovosten in pa tudi ugoden, bo morda najbolje, da se obrnete na mizarja, ki še ni ravno dolgo na trgu, saj si še želi ustvariti kariero in je pripravljen morda kakšen projekt narediti tudi za nekoliko nižjo ceno. Tudi taki se najdejo, le vztrajati morate, da boste našli pravega.

Mizarjev je veliko in mnogi izmed njih zelo dobro poznajo svoje področje, kar jim omogoča izdelovanje zares kakovostnih kosov pohištva. Dejstvo je, da te storitve niso ravno poceni, toda če boste cene primerjali s cenami že izdelanega pohištva, potem boste videli, da vseeno razlika ni tako “grozna” in da če boste žrtvovali le nekaj malega denarja več, boste dobili bistveno bolj kakovostno in tudi trpežno pohištvo.

Koliko časa traja izdelava spalnice po meri?

spalnica po meri po ugodni ceni

Čas izdelave pohištva je vezan predvsem na zasedenost mizarja, pri katerem ste določen kos pohištva naročili, cena pa je prav tako odvisna od zahtevnosti samega projekta. Če ste naročili spalnice po meri, ki so precej zakomplicirane za izdelavo, morate seveda pričakovati, da bo sama izdelava trajala kar dolgo. Če pa boste naročili spalnico po meri, ki je zelo enostavna, precej enostavnih dimenzij in ki bo narejena iz materialov s katerimi je enostavno delati, potem lahko pričakujete, da bo čas izdelave bistveno krajši. Svetujemo vam, da ko oddajate naročilo, da se dodobra pozanimate koliko časa bo mizar potreboval, da bo lahko zaključil vaš projekt in tako boste imeli približno oceno o tem, kdaj bi lahko pričakovali, da bo vaš projekt zaključen. Nekateri mizarji svoje delo opravijo zelo hitro in učinkovito, zato je pametno, da morda povprašate več različnih ponudnikov, še posebej v primeru, da se vam mudi, saj boste tako lahko izbrali nekoga, ki bo spalnice po meri ali pa kakšno drugo pohištvo za vas končal v dogovorjenem roku.