Kako vam personaliziran jedilnik pomaga do zdravja?

personaliziran jedilnik

Nutricist vam naredi personaliziran jedilnik, ki je prilagojen vašemu življenjskemu slogu in prehrani ter okusu. Ni vam treba skrbeti, sledile tle jedilniku. Če ste dosti na poti, vam bo personaliziran jedilnik pomagal tako, da boste doma naredili hrano in jo preprosto vzeli s seboj na pot. Tako boste vedno imeli zdravo hrano pri sebi, dovolj hranil za delo skozi ves dan. Ker se boste dobro počutili, boste dobre volje, delovno storilni in učinkoviti ter tudi bolj zadovoljni s svojim življenjem.

Personaliziran jedilnik bo vaš zvesti pomočnik pri dobri prebavi in pri tem, da boste ohranili vitalno ter vitko telo skozi  vse življenje. Ni pomembno, kakšne prehrambne navade imate, ali ste vsejedec, vegan, vegetarijanec ali kaj drugega, za vsakega je možno sestaviti osebni jedilnik, ki bo prilagojen samo njemu.

personaliziran jedilnik

Poseben personaliziran jedilnik se sestavi za ljudi s posebnimi slogi, kot so na primer športniki, profesionalni športniki, za delo v pisarni, za fizično delo in podobno. Skratka na podlagi tega, koliko se gibljete in tudi počivate, vam bo nutricist sestavil tak jedilnik, ki bo ustrezal vaši dnevni porabi hrane in energije. Tako ne boste jedli preveč ali premalo.

Personaliziran jedilnik se seveda lahko spreminja skozi letni čas in pa tudi z leti, ko telo potrebuje druge snovi, da se ohranja pri zdravju in moči. Največje napake se delajo ravno pri prehrani, ki je glavni vir težav in bolezni za ljudi.  To je dokazano s sorodniki, ki na primer živijo skupaj in imajo enake bolezni. Tisti, ki so se odselil in so premenili slog življenja ter prehrane, pa teh bolezni nimajo.

To je jasen znak, d je treba najbolj paziti pri prehrani. Da boste lahko uživali v hrani, ki jo imate radi, vam strokovnjak sestavi jedilnik, za katerega boste vedeli, da vam ustreza in vam bo pomagal k zdravju. Kasneje lahko tudi sami kaj izumite.