Facebook oglaševanje mora postati orodje za promocijo vašega podjetja

Facebook oglaševanje

Vas zanima, kako in zakaj oglaševati na facebooku? Kako je facebook oglaševanje v tako kratkem času postalo eno glavnih načinov promocije zagonskih podjetij, še do danes velja za neke vrste fenomen. Preprosta uporaba za popolne internetne laike in dobro prepoznavanje ciljne publike določene tržne niše pa sta zagotovo njegovi najboljši prednosti. V primeru, da facebook oglaševanje še ni vaše najljubše orodje za marketing, pa vam bomo v nadaljevanju tega članka dokazali, da zamujate veliko podjetniško priložnost.

Naj spregovorijo številke

Objektivnost številk je ena najboljših načinov za preverjanje delovanja kateregakoli procesa v podjetju. Tudi pri marketingu ni nič drugače. Facebook oglaševanje je eno najbolj uspešnih načinov oglaševanja prav zato, ker se na njegovih straneh dnevno zadržuje kar 1,52 milijarde uporabnikov. V naši državi so številke seveda sorazmerno manjše, kar je logično glede na razmerje števila prebivalcev. To pa ne pomeni, da razmerje, ki dokazuje uspešno FB oglaševanje, ni ugodno. Glede na številke lahko trdimo, da ima dandanes že skoraj vsak Slovenec svoj Fb profil, ki ga večkrat tedensko ali celo večkrat dnevno obiskuje. Najboljša ciljna skupina za FB oglaševanje pa je po njihovih podatkih starostna skupina 55+ let.

Zakaj izbrati facebook oglaševanje?

Oglaševanje na Fb je z malo pripravljenosti in volje za učenje dejansko zelo enostavno. Vsaka povprečno računalniško pismena oseba je zmožna zagnati osnovno Fb oglaševalsko kampanijo. Oglaševanje na tem družabnem omrežju poteka na veliko različnih načinov. Zelo natančno ciljanje točno določenega profila stranke je nekaj, kar facebook oglaševanje postavlja v sam vrh uspešnosti po marketingu. V praksi to pomeni, da se lahko oglase  prilagaja strankam, ki za vaše podjetje slišijo prvič, pa tudi taki, ki že razmišlja o nakupu vašega izdelka ali storitve. Velika prednost Fb oglaševanja v primerjavi z oglaševanjem na drugih družabnih omrežjih je ta, da ima Fb najvišji ROI. To je kratica, ki pomeni donosnost vloženih sredstev, kar z drugimi besedami pomeni, da za razmeroma melo denarja lahko targetirate razmeroma veliko ciljno publiko. Pri tem pa ste seveda tudi uspešni.

Tudi oglaševanje na FB mora imeti dobro zasnovano marketinško kampanjo

Oglaševanje na FB kot družabnem omrežju je še pred nekaj leti veljala za stranski marketinški projekt. Dandanes pa se je obiskanost družabnih omrežij tako razbohotila, da se je velika večina spletnega oglaševanja preselila nanj. Da bo vaša marketinška kampanja na FB uspešna je pomembno tudi to kako jo v začetku zastavite. Pri oglaševanju na FB je potrebno oglaševalsko kampanjo zastaviti tako, da se povezuje tudi z drugimi komunikacijskimi kanali. Na takšen način bo FB oglas lahko spodbudil potencialno stranko, da se ta za nakup preusmeri na spletno stran podjetja ali pa druga družabna omrežja. Facebook oglaševanje bo tako poskrbelo za to, da bo vaše podjetje v oglaševalskem smislu imelo še večji donos.

Odprtje oglaševalske kampanje bo uspešno, če si boste pri njeni vzpostavitvi pomagali s bussiness manager orodjem in hkrati dobro postavili osnovno spletno stran. Vse facebook spletno oglaševanje bo potekalo na platformi Ads Manager, ki je s svojimi zelo natančnimi navodili preprosta za uporabo. Poleg izjemne cenovne ugodnosti oglaševanja in predvsem izkoristka denarja za resnično velik donos, pa Fb oglaševanje predstavlja tudi dobro odskočno desko za druge marketinške spletne platforme.