Akustični paneli za boljšo zvočno izkušnjo

akustični paneli

Prostorska akustika je izjemno pomemben del delovanja vsakega podjetja. Dobro izbrani in kakovostni akustični paneli poskrbijo, da bodo prostori vašega podjetja ustrezno opremljeni, vaši zaposleni in uporabniki pa popolnoma zadovoljni. Kakšni so ti akustični paneli pa preverite tukaj.

So akustični paneli res potrebni?

Zagotavljanje varnosti pri delu je eno od osnovnih načel vsakega dobrega delodajalca. Običajno pri varstvu pri delu največ pozornosti namenjamo osvetlitvi, primernemu položaju telesa ter varni razporeditvi pohištvenih elementov, le redko pa pomislimo na akustične lastnosti prostora v katerem delamo. Pa vendar je hrup ena od glavnih težav, ki lahko vodijo v slabše počutje, pa tudi pogostejšo bolniško odsotnost vaših zaposlenih. Se sprašujete, kako je to mogoče?

 

akustični paneli

Hrupno ozadje večina zaposlenih opisuje kot moteč dejavnik, ki ovira motivirano naravnanost posameznika ter zmanjšuje njegovo osredotočenost na delo. Zlasti hrup iz bližnje okolice, ki je pogosto posledica sobivanja več zaposlenih na manjših površinah, ustvari pogoje za delo, ki so daleč od tistih, ki vodijo k najboljšim rezultatom.

Akustični paneli so posebni pregradni paneli, ki jih lahko uporabimo celo na mizi zaposlenih in ustvarijo pregrado pred hrupom kolega zaposlenega in ustvari občutek zasebnosti, ki jo v sebi vsi ves čas iščemo. Panele lahko namestite tudi kot pregrade znotraj prostora ali pa z njimi navidezno ustvarite dodatne prostore. Namestite jih lahko tudi na strop.

Lastnosti akustičnih panelov

Paneli so obojestrasko tapecirani, da zagotavljajo še boljšo zvočno izolacijo oziroma absorbirajo hrup. Ker so na voljo v različnih barvah, oblikah oziroma dizajnih, poskrbijo tudi za estetski videz prostorov ter prostorom vnesejo svežino in sodoben videz. Pogosto jih tako namestijo kot elemente za popestritev pisarniških prostorov, ki sočasno opravijo še dodatno funkcijo. Na voljo so tudi posebne sestave, ki spominjajo na telefonsko govorilnico in omogočajo sestanek članov manjših timov, pri čemer podpirajo in zagotavljajo prezračevanje ter pohištveno opremo. Prav tako lahko tako ustvarjene prostore uporabimo za vzpostavitev tako imenovane mirne sobe, kjer se zaposleni sprostijo in v miru spijejo kavo.