Kako je lepotec Burak Ozcivit – Kemal Soydere ganil ženske duše po celem svetu?

Serija Moja boš – Kara Sevda, ki se v angleškem prevodu glasi Endless love ali neskončna ljubezen, je razburkala življenja številnih tudi v Sloveniji. In ljubezen je ta sila, ki je pritegnila toliko ženskih duš pred male zaslone ob hladnih zimskih večerih. Seveda ima pomembno vlogo tudi turški lepotec in odličen igralec Burak Ozcivit. To da je lep, je velik bonus za ženske gledalke. Ampak sama lepota ni dovolj. Nekaj časa to lahko pritegne, če pa pod tem ni prave vsebine, se to hitro začuti in pravljica se konča. Potrebno je še marsikaj več, da prebudi ženska srca širom planeta.

Ženska duša si očitno želi moškega, kot ga pooseblja Kemal:

  • čutnega,
  • romantičnega,
  • iskrenega, poštenega,
  • ki ljubi samo svojo izbranko in ne vidi nobene druge, samo ona je v njegovem srcu,
  • ki jo ima rad, ne glede na težave, skozi katere gresta,
  • za katerega je ona ljubezen njegovega življenja in si želi biti z njo za vsako ceno,
  • ki mu je zabavno z njo in bo naredil vse, da je lahko ob njej,
  • ki se bori za svojo ljubezen, ne glede na nemogoče ovire, ki se postavljajo proti njuni zvezi,
  • ki je neustrašen in odločen, da doseže to, kar hoče.

Kemal predstavlja moškega, ki ceni tradicionalne vrednote v življenju. Ljubezen, zvestobo, življenje brez greha. Zdi se mu greh biti s poročeno žensko in vztraja, da tega ne more trpeti v srcu ter bo naredil vse, da preseže okoliščine, ki so pripeljale do nesrečne situacije, v kateri sta se našla s svojo ljubeznijo Nihan. Grešno se mu zdi, ko izve, da je njegov brat morilec. Samo Bog je tisti, ki ima pravico vzeti življenje. Če to naredi človek, naj plača za to še na Zemlji. Je iskren in ne laže. To mu je velikokrat otežilo življenje, ampak v sebi ve, da je to edina prava pot za mir v sebi. Tako želi biti pravičen in živeti, kot se mu zdi prav v srcu, da že skoraj ni več resničen in se ženske vprašajo, kje je še več takšnih moških. Njegove izjave o tem in o ljubezni, ki jo čuti v sebi, se dotaknejo duše. V njegovih žarečih očeh je vedno videti, kako rad ima svojo ljubljeno.

Tudi on se v borbi za svojo ljubezen sooča z večno borbo med dobrim in zlim. Tu je zanimivo, da ob pozornejšem spremljanju dogajanja v njegovem načinu življenja kljub vsem negativnostim, s katerimi se sreča, v njegovih dejanjih in govoru najdemo tudi nekaj povezav s Svetim pismom in božjimi zapovedmi, katerim je odločen slediti: ne ubijaj, ne prešuštvuj, spoštuj očeta in mater.

Ženske iščejo in si želijo tako energijo pri moških. Želijo si moškega, ki se bo dotaknil njihove duše. In Kemal se jih je. Zgleda, kot da to pogrešajo v resničnem življenju v našem času. Globoko v duši čutijo, kaj je prav in jih vleče k temu. Mogoče bo kdo rekel, ideali so eno, življenje pa drugo. Pa je res? Ni vedno tako težko in nemogoče, da tega ne bi vsaj poskusili. Mogoče so ustvarjalci serije želeli spomniti ljudi po vsem svetu, da se vrnejo k starim vrednotam v življenju. Zagotovo je vredno in osvobajajoče ter tudi nagrajujoče. Duša ve, človek pa dela po svoji vesti. Samo poslušati je treba glas v sebi. In mu slediti. Duša se očisti skozi trpljenje. Oči tudi jočejo in to človeka osvobaja.Tako je vedno bilo in tako je očitno tudi še danes, če se tega zavedamo ali ne.

Ko so igralca Buraka Ozcivita v enem intervjuju vprašali, kaj mu je najbolj všeč na njem, se je zasmejal in rekel, da nima slabih oči. Oči so ogledalo duše. In njegove so res prekrasne. To pri človeku takoj opazimo. In začutimo. To nas pritegne. Pokažejo vso globino človeka. Njegovo toplino ali hlad. Svetlobo ali temo. Vse je v očeh in v duši.

Za konec se lahko zahvalimo vsem za prikazano čarovnijo življenja, ljubezen, lepoto, romantiko in da nas spomnijo na lepe stvari v življenju.

www.matrikazdravja.si

https://www.youtube.com/watch?v=uIQ_pERVUWg